Haberler

Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu: Türk askeri derhal Kıbrıs'tan çekilmeli

Güncelleme:

Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidophoros, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki askeri varlığından rahatsız oldu. Barış için Ada'ya giden askerlerimizin varlığını "işgal" olarak yorumlayan Elpidophoros, Türk askerinin Ada'dan çekilmesi gerektiğini savundu. Hatırlanacağı üzere Elpidophoros, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden de endişe duyduğunu dile getirmişti.

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) askeri varlığı, Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidophoros'u (Ioannis Lambriniadis) rahatsız etti.

"MÜCADELEMİZİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"

New York'ta Kıbrıs Amerikan Örgütleri Federasyonu'nun programında konuşan Elpidophoros, şu sözleri sarf etti; "Kıbrıs'ımızın kurtuluş ve birleşik, müreffeh bir Kıbrıs hedefimize ulaşana kadar mücadelemizi asla bırakmayacağız."

"HEPİMİZ KIBRIS İÇİN ADALET VE BARIŞ İSTİYORUZ"

Barış için Ada'ya giden Türk askerinin varlığını "işgal" şeklinde tanımlayan Elpidophoros, Kıbrıs Adası'ndaki Türk askeri varlığının sona erdirilmesini isteyerek, "Hepimiz Kıbrıs için adalet ve barış istiyoruz. Bu nedenle, Türk askerinin Kıbrıs Adası'nın neredeyse yarısının yasadışı işgalini durdurmasını istemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu sonuca ulaşana kadar çalışmayı asla bırakamayız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SALDIRGAN TUTUMUNDAN KAYGI DUYUYORUZ" DEMİŞTİ

Amerika Başpiskoposu, daha önce yaptığı bir açıklamada, "Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik 'saldırgan' tutumundan kaygı duyuyoruz" ifadesini kullanmıştı. Elpidophoros, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden endişe duyduğunu da dile getirmişti.

İSTANBUL'DAKİ PATRİKLİĞİN BAŞINA GEÇEBİLİR

28 Kasım 1967'de İstanbul Bakırköy'de doğan Ioannis Lambriniadis, geleceğin İstanbul Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Başpiskoposu olarak gösteriliyor. Dünyanın en güçlü ve etkin Rum Ortodoks Patrikhanesi olan İstanbul Patrikliği, bir Rum Ortodoks Başpiskoposu'nun gelebileceği en yüksek makam. Fener Rum Patrikliği'nin başında şu anda Bartholomeos bulunuyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (18)

oguz:

şuna bir parca kemık atın havlayıp duruyor

108
4
yanıtYanıtla
oguz:

şu içimizdeki papaz seviciler bir bitmedi gitti köküne kıran girsin AMİN

yanıt10
yanıt0
Özgür Sevindik:

İlla bu milleti piskopata bağlicaklar

107
3
yanıtYanıtla
Mehmet :

Sükük psiko

84
4
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Başpiskopos Boşpiskopusluk yapma işini yap..

69
4
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

III. Makarios da aynısını demişti...

44
2
yanıtYanıtla
Recep Koca:

Hadi oradan papaz sıkıyorsa gel çıkar..

40
2
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Canına susamış heralde lanet olası

34
2
yanıtYanıtla
TT:

Çok komik adammış vesselam : ) bu papazın Yavuz Seçkin olup olmadığı araştırılmalı...

16
5
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

işte bunlar elini kolunu sallaya sallaya içimizdeki rum- sabetaycı, ne üdüğü belli olmayan bizden gibi görünenleri örgütleyip, devlete vatana düşman kişilerin malum din düşmanı partiler içerisinde Pontus Rum cemiyetiyle fotolarını çektiren belediye başkanları ve siyasileri kiliseler fonlamaktadır

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title