Haberler

Almanya'da Mölln Törenine Deukische Generation Damgası

Berlin'deki Deukische Generation Başkan Yardımcısı Lamia Özal, "Mölln Vahşetinde Yaşandığında Ben Üç Yaşındaydım.

- ALMANYA'DA MÖLLN TÖRENİNE DEUKİSCHE GENERATİON DAMGASI

Neonazilerin üç yurttaşımızı yakarak öldürdüğü Mölln vahşetinin 18. yıldönümündeki törende konuşan Berlin'deki Deukische Generation Başkan Yardımcısı Lamia Özal, "Mölln vahşetinde yaşandığında ben üç yaşındaydım. Yangından kurtulan İbrahim'den bir, kaç yaş küçüktüm. Yanan ev bizim elde olabilirdi. Mölln vahşeti asla unutulmayacak" dedi. Özal, 1992'deki vahşet öncesi yaşanan atmosferin farklı yöntemlerle olsa bugünde yaşandığını söyleyerek, "Irkçılıkla mücadele ne yazık ki fazla yol alınmadı. Sarrazin'in ırkçı tezlerinin halkın yüzde 80'inin onayını alması tüyler ürpertici" dedi. Tam 18 yıl önce iki neonazinin kundakladığı evde yaşamını yitiren Bahide Arslan (50), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz'ın (14) anıldığı törene Berlinli Deukische Generation Başkan Yardımcısı Lamia Özal'ın cesaretli konuşması vurdu. Evin önünde Başkonsolos Devrim Öztürk, Belediye Başkanı Jan Wiegels konuşmaları ve Büyükelçi Ahmet Acet'in mesajının okunmasından ve çelenkler bırakıldıktan sonra Mölln Kent Evi'ne geçilerek törene devam edildi. Burada törene konuşmacı olarak davetli olan Deukische Generation Başkanı Aylin Selçuk'un rahatsızlığı nedeniyle katılamaması üzerine yerine konuşan Lamia Özal, duygu yüklü bir konuşmayla Almanya'da hala yaşanan ayrımcılığı eleştirdi.

1992'DE ÜÇ YAŞINDAYDIM

Mölln vahşetinin yaşandığı 1992 yılında üç yaşında olduğunu söyleyen Lamia Özal, "Bahide Arslan ve iki torunu evde yanarak can verdi. O zaman yedi yaşında olan İbrahim Arslan ve sekiz aylık kardeşi Namık vahşetten şans eseri ağır yaralı da olsa kurtuldular. Yani ben yangından kurtulan İbrahim'den bir, kaç yaş küçük, Namıktan ise Birkaç büyüktüm. Yanan ev bizim evde olabilirdi. Mölln vahşeti asla unutulmayacak. O dönemi hatırlamayan ama okuyarak öğrenen biz genç nesil, unutulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

BİZ BURALIYIZ AMA BURALI OLDUĞUMUZ HİSSİ VERİLMİYOR

Almanya'da doğup büyüyen Türk kökenlilerin kendilerini Almanya'ya ait hissettiklerini ancak toplumun bu hissi onlara vermediğini söyleyen Özal, "Neden ülkemiz gördüğümüz Almanya bizi kabul etmekte zorlanıyor. Mölln vahşetinden 18 yıl geçti, ama bugün yaşadığımız bazı olaylar ırkçılıkla mücadelede bir adım yol almadığımızı gösteriyor. Irkçılık yapanlar sadece cahil, bilinçsiz insanlar değil, akademisyenler, siyasetçiler ve hatta bir Maliye Senatörü. Sarrazin'in yazdığı ırkçılık akan ve zehir saçan kitabındaki tezlerin Alman toplumunun yüzde 80'inin desteğini alması bizler için en hafif tabiriyle tüyler ürpertici ölçüde korkunç. Mölln, Solingen'den hiç ders çıkarılmadı mı diye kendimize soruyoruz. Neden bu ülkede doğmuş, büyümüş, bu ülkenin Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil'e uyum ödülü veriliyor? Mesut Özil yabancı mı? Hayır. O bu toplumun bir ferdi. Ona uyum ödülü vermek, ona yabancı gözüyle bakmanın bir göstergesi değil mi? Ne yazık ki ırkçılıkla mücadelede önümüzde daha çok yol var. Bu mücadeleyi ancak beraber verebiliriz. Tek isteğimiz barış ve huzurlu bir ortak yaşam. Her ne kadar bazılarını bizi 'yabancı' görse de, bizler bu toplumun insanlarıyız" dedi.

Lamia Özal'ın konuşması başta Arslan ailesi olmak üzere dinleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Faruk Arslan ve oğlu İbrahim Arslan Özal'a duygu yüklü konuşması için teşekkür ettiler.

Görüntü Dökümü:

Evin önüne çelenkler bırakıldı.

Başkonsolos Devrim Öztürk (solda) ve Mölln Belediye Başkanı Jan Wiegels (soldan 2.) konuştu Faruk Arslan'ın çok üzüntülü olduğu gözlendi

Deukische Generation yönetim kurulu üyeleri Didem Özek, Nazlı Kuloğlu ve Lamia Özal konuşmalar

Jan Wiegels, Faruk Arslan'dan hata olduğunu söyleyerek özür diledi

Haber: Kemal DOĞAN Kamera: Yakup ASKERZADEH - MÖLLN / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title