Haberler

    'Ankara'daki Gelişmelerden Endişeliyiz' Diyen Alman Başkana Yanıt Gecikmedi

    Güncelleme:

    Almanya'da bir Türk şöleninde Alman siyasetçi "Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz" deyince, Başkonsolos Yavuz Kül, "Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir" diye cevap verdi.

    Nürnberg Ditip Derneği'nin 15. kez düzenlediği ve dört gün sürecek Kültür Şöleni büyük ilgi görüyor. Üç ayrı büyük çadırın haricinde dışarıda kurulan stantlar dolup taştı. Şölende bir konuşma yapan, Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Dokunmazlıklar ve terörle mücadeleyi kastederek, 'Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz' dedi.

    "ALINAN TÜM ÖNLEMLER HUKUK ÇERÇEVESİNDEDİR"

    Başkonsolos Yavuz Kül, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektikten sonra, Vogel'in sözlerine, 'Türkiye'de terörle mücadelede alınan tüm önlemler Anayasal çerçevede yapılmaktadır. Milletvekillerin dokunmazlıklarının kaldırılması da aynı ölçüde değerlendirilmelidir. Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir' diye cevap verdi.

    ŞÖLENE BİR ÇOK İSİM KATILDI

    Nürnberg Ditib Kültür şöleninde, Başkonsolos Yavuz Kül, Belediye ikinci Başkanı Christian vogel, Alman siyesiler, Çalışma Ataşesi Faruk Küçük, THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, MUSİAD Nürnberg Başkanı Kadir Bozkurt, UETD Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, Ditib Kuzey Bavyera Birlik Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Yılmaz, Dergahspor Başkanı İbrahim Akbulut, Fürth Ditib Başkanı Refet Avcı gibi bir çok isim hazır bulundu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Yasemin Yılmaz Bavyera Türkiye Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    vatan:

    alınan tüm kararlar hukuka uygunmuş. adam zaten o hukuktan endişe ediyor sayın konsolos. hukuk hukuka uygun mu diyor yani. .

    8
    13
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title