Haberler

Alman Bakan'dan Kosova'ya Vize Muafiyeti Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kosova’ya vize muafiyeti verilmesi için Karadağ ile Sınır Anlaşması’nın Kosova Meclisi tarafından onaylanmasının şart olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kosova'ya vize muafiyeti verilmesi için Karadağ ile Sınır Anlaşması'nın Kosova Meclisi tarafından onaylanmasının şart olduğunu belirtti.

Almanya Diplomasi Şefi Sigmar Gabriel, günübirlik ziyaret için geldiği Kosova'nın başkenti Priştine'de, Başbakan İsa Mustafa ile Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj tarafından başbakanlık önünde karşılandı. Alman konuk Bakan Gabriel, Başbakan Mustafa ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. Avrupa Birliği tarafından Kosova'ya uygulanan vizelerin kaldırılması için Kosova ile Karadağ arasındaki Sınır Anlaşması'nın mutlaka Kosova Meclisi'nden geçmesinin şart olduğunu kaydeden Alman Bakan Sigmar Gabriel, "Kosovalıların Avrupa'ya serbest seyahat yapabilmeleri arzu ediliyorsa, Sınır Anlaşması mutlaka imzalanmalı" dedi. Kosova Meclisi milletvekillerine net ve açık şekilde mesaj veren konuk Bakan Gabriel, "AB, vize muafiyeti verilmesi için Sınır Anlaşması'nı şart koştuysa, bu şart yerine getirilmeli" ifadesini kullandı. Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilere de değinen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, karşılıklı suçlamalarla iyi komşuluk ilişkilerinin kurulmasının imkansız olduğuna işaret ederek, ilişkilerin düzelmesi ve açık sorunların çözümlenmesinde diyalogun vazgeçilmez önemi olduğunu söyledi.

Çok sayıda medya mensubu tarafından takip edilen basın toplantısında konuşan Kosova Başbakanı İsa Mustafa da, Kosova'nın ekonomik kalkınması yönünde Almanya'nın sunmuş olduğu destek ile yardımlardan dolayı konuk Bakan Sigmar Gabriel'e teşekkür etti. Başbakan İsa Mustafa, vize muafiyeti ve Kosova'nın uluslararası örgütlere üye olması konusunda Almanya'dan destek istedi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile de bir araya geldi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İsa Mustafa Priştine Almanya Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title