Haberler

Akil Adamlar Komitesi'ne Girmelisiniz

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer Görevini Rasmussen'e Devretmeden Önce Ankara'ya Veda Ziyareti Yaptı. Scheffer, NATO'nun Yeni Strateji Planı Çerçevesinde Oluşturulması Öngörülen 12 Kişilik 'Akil Adamlar Komitesi'nde Türkiye'nin de Yer Almasını Temenni Ederek, Bunun Önemli Olduğunu Vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer görevini Rasmussen’e devretmeden önce Ankara’ya veda ziyareti yaptı. Scheffer, NATO’nun yeni strateji planı çerçevesinde oluşturulması öngörülen 12 kişilik ’Akil Adamlar Komitesi’nde Türkiye’nin de yer almasını temenni ederek, bunun önemli olduğunu vurguladı.

GÖREVİNİ Danimarka’nın eski Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e devredecek olan NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer veda ziyareti kapsamında dün Ankara’da temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Scheffer, 2004’te İstanbul’da düzenlenen NATO Zirvesi’ni unutamadığını söyledi. Scheffer, Türkiye’nin Kıbrıs Rum Kesimi’ni veto etmesi nedeniyle kendi döneminde de NATO-AB toplantılarında yaşanan krizi çözememesinden dolayı üzüntü duyduğunu bildirdi. Gül, Afganistan ve Pakistan’daki gelişmelerin kaygıyla izlendiğini belirterek, Türkiye’nin özellikle Afganistan’da yaptığı katkıları diğer NATO ülkelerinin yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’ye övgü

Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde, Türkiye’nin Pakistan ve Afganistan’la ilgili politikalarını desteklediğini vurgulayan Scheffer, NATO’nun yeni strateji planı çerçevesinde oluşturulması öngörülen 12 kişilik ’Akil Adamlar Komitesi’nde Türkiye’nin de yer almasını temenni etti. Scheffer’in Erdoğan’la görüşmesine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Vahit Erdem de katıldı. Mayın temizliği konusunda Genelkurmay’ın işaret ettiği NAMSA ve Rasmussen’in adaylığına ilişkin Türkiye’nin itirazları ve bu çerçevedeki talepler ise gündeme gelmedi.

Köşk’te 1 saat 15 dakika

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, dün başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından kabul edildi. Scheffer’in Gül ile görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede Scheffer’e emeklilik planlarını da sordu. Scheffer, tecrübelerini genç nesillere aktarmak için bazı akademik çalışmalar yapmayı ve konferanslar vermeyi planlandığını söyledi. "First Lady" Hayrünnisa Gül de, Scheffer’in eşi Jeannine de Hoop Scheffer’i ayrıca ağırladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title