Haberler

Agit'e İki Türk Koordinatörü

AGİT Dönem Başkanı İsviçre, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan'ı Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi, AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem'i de "İhtilaf Döngüsü" (Conflict Cycle) Koordinatörü olarak atadı.

AGİT Dönem Başkanı İsviçre, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan'ı Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi, AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem'i de "İhtilaf Döngüsü" (Conflict Cycle) Koordinatörü olarak atadı. Görevlendirmeler, Ankara'da memnuniyetle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı'nından yapılan açıklamada Türkiye'nin, AGİT coğrafyasında güvenlik topluluğu inşası hedefine ulaşılmasına yönelik çalışmalara ve AGİT'in siyasi-askeri, ekonomi- çevre ve insani boyutlarındaki faaliyetlere etkin katkı sağladığı belirtilerek şöyle denildi:

"Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele bağlamındaki kararlı yaklaşımımız ve başta Yukarı Karabağ olmak üzere sürüncemede kalmış ihtilafların çözümüne yönelik çabalarımız çerçevesinde söz konusu atamalar tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır."

Kaynak: ANKA / Dünya

Marmara Üniversitesi Talip Küçükcan Mahsum Korkmaz İsviçre Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title