Haberler

ABD ordusu Yemen'de Husilere ait iki insansız deniz aracını imha etti

Güncelleme:

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada Husilere ait iki adet patlayıcı yüklü insansız deniz aracına (USV) karşı meşru müdafaa amaçlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde iki insansız deniz aracının imha edildiği açıklandı. ABD kuvvetleri, patlayıcı yüklü deniz araçlarının bölgedeki ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için tehdit oluşturduğunu belirledi.

PATLAYICI YÜKLÜ USV'YE SALDIRI

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "5 Şubat'ta saat 15: 30 sularında ABD Merkez Komutanlığı kuvvetleri Husilere ait iki adet patlayıcı yüklü insansız deniz aracına (USV) karşı meşru müdafaa amaçlı bir saldırı düzenledi.

"EYLEMLER SEYRÜSEFER ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUYACAK"

ABD kuvvetleri patlayıcı yüklü USV'leri Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde tespit etmiş ve bunların bölgedeki ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirlemiştir. Bu eylemler seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir" denildi.

ABD ordusu Yemen'de Husilere ait iki insansız deniz aracını imha etti

UÇAK GEMİSİNİN KAPTANI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Ayrıca bölgede görev yapan ve operasyonların komuta merkezi haline gelen USS Eisenhower uçak gemisinin kaptanı Chowdah Hill, savaş uçaklarının güvertedeki görüntülerini paylaştı.

ABD ordusu Yemen'de Husilere ait iki insansız deniz aracını imha etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Yemen Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title