Haberler

    Abd-Küba İlişkileri 50 Yıl Aradan Sonra Yeniden Başladı

    50 yıllık bir aradan sonra ABD ve Küba arasındaki diplomatik ilişkiler yeniden başladı.

    50 yıllık bir aradan sonra ABD ve Küba arasındaki diplomatik ilişkiler yeniden başladı. Genç Kübalılar geçen Aralık ayında ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilerin gelişmesini sevinçle karşıladı. 'Castro ile sonsuza dek beraber' sloganları arasında yeni nesli şimdi ailelerinden çok daha farklı bir gelecek bekliyor.

    Fidel Castro önderliğindeki gerilla askerleri 1959 yılında diktatör Fulgencio Batista yönetimini devirmişti. Bu olaydan sonra Küba-ABD ilişkileri hızlı bir şekilde yok oldu ve ülkedeki Amerikalı şirketler kamulaştırıldı.

    Washington yönetimi Castro'yu güçle devirmeye çalıştı. 17 Nisan 1961'de bin 500 Kübalı mahkum o korkunç Domuz Koyu saldırısını düzenledi. Bu planı Eisenhower yaptı. Başkan Kennedy onay verdi ve olaylar CIA tarafından yönetildi. Amerika kendine güveniyordu. Sahile çıkıldığı zaman mahkumlar Castro'ya karşı olanlarla birleşince saldırıya güç katacaktı. Fakat Castro rüzgarı kendi lehine çevirmeyi başardı ve 176 kişiyi öldürerek bin 200

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 10 Nisan 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Raul Castro Küba Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title