Haberler

ABD, Husilerle Görüşüldüğünü İtiraf Etti

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Başdanışmanı Harf, Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yapıldığını, bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüşüldüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Yakın Doğu İlişkilerinden sorumlu diplomat Anne Patterson'ın Umman'da Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yaptığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüştüğünü açıkladı. Harf, Patterson'ın daha sonra Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüştüğünü söyledi.

AYNI SORUYU DÜNKÜ AÇIKLAMASINDA YANITSIZ BIRAKMIŞTI

Marie Harf, Husilerle yapılan görüşmenin, "Ülkedeki krizin yalnızca siyasi yollarla çözülebileceği görüşünü güçlendirmek" ve "Husilerin Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi sürece dahil olmaları gerektiği" mesajını iletmek amacını taşıdığını belirtti. Harf, başka bir gazetecinin, ABD'nin Husilerle görüşüp görüşmediği sorusunu, dünkü basın toplantısında yanıtsız bırakmıştı. Harf, soruyu dün yanıtsız bırakıp bugün açıklama yapması ile ilgili olarak, "Bazen değişik günlerde, ek bilgiler olabiliyor" diye geçiştirdi.

YEMEN HÜKÜMETİNİN İDDİASI DOĞRULANMIŞ OLDU

Yemen hükümeti geçtiğimiz günlerde, ABD'nin Husilerle Umman'da görüştüğünü öne sürmüş, ancak görüşmelerde kendilerinin herhangi bir şekilde yer almadığını söylemişti. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla, Yemenli yetkililerin iddiası doğrulanmış oldu.

KOALİSYON GÜÇLERİ HAVA HAREKATI BAŞLATMIŞTI

Ülkede İran destekli Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta 'Kararlılık Fırtınası' adli hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık 'Umuda Dönüş' operasyonunun başladığı belirtilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Marie Harf Yemen Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

HALK SEVDALISI:

Böyle bi Milf yok be abi.

5
310
yanıtYanıtla
Obertanm@m.mm@m.m:

Haklisin

yanıt0
yanıt26
MAYK:

MARIE BIRAK BU İŞLERİ SEN HARF BEN KELİME GEL BERABER BİR CÜMLE KURALIM HASTAYIM SANA SEN KONUŞ 24 SAAT DİNLERİM MARIE BABY

3
264
yanıtYanıtla
johnmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Marie bundan sonra kimseyle görüşmeyecek evinin kadını çocuklarımın anası olacaksın

6
219
yanıtYanıtla
tescilli şikeci fenerli:

hastayım sana marie

2
212
yanıtYanıtla
eko08:

come on blonde :)

2
204
yanıtYanıtla
kazikli volvodomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ben bu kadina hastayim dedeee

9
169
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

''mature''yine çıkmış sahneye. . .

4
146
yanıtYanıtla
ARİF:

YERİM BEN BÖYLE HARFİ. .

5
142
yanıtYanıtla
şahin:

marie yenge, melih abiyle işler nasıl

7
133
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title