Haberler

ABD, Husiler'i yeniden yabancı terör örgütleri listesine aldı

Güncelleme:

ABD yönetimi, Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik füze saldırılarının devam etmesi nedeniyle Yemen'de İran destekli Husiler olarak bilinen Ensarallah grubunu tekrar "yabancı terör örgütü" olarak kabul edeceğini açıkladı. ABD'ye yanıt veren Husiler, "ABD'nin terörist olarak sınıflandırması bizi Filistin'i ve Filistin halkını desteklemekten alıkoymayacak." ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, Yemen'de Husiler olarak bilinen Ensarallah grubunu, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle yeniden "yabancı terör örgütleri" listesine aldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husiler'in terör listesine eklenmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sullivan, açıklamasında, Husiler'in Kızıldeniz'deki gemi ticaretini aksatan saldırılarının Amerikan personelini de tehlikeye attığını ve hem ABD yönetiminin hem de uluslararası kamuoyunun bu saldırılara ortak tepki verdiğini ifade etti.

ABD, Husiler'i yeniden yabancı terör örgütleri listesine aldı

HUSİLER YENİDEN TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDE

Sullivan, "ABD, devam eden bu saldırılara karşılık olarak Husiler olarak da bilinen Ensarallah'ı Küresel Özel Terör Örgütü listesine ekledi." ifadesini kullanarak, Husiler'in Kızıldeniz'deki saldırılarını sona erdirmesi durumunda bu listeden hızlı şekilde çıkarılabileceğini belirtti. Husiler'in söz konusu terör listesine 30 gün sonra ekleneceğini de kaydeden Sullivan, "Yemen'deki insani durumun daha da kötüleşmemesi adına" bu yönde bir değerlendirme yaptıklarını vurguladı.

ABD, Husiler'i yeniden yabancı terör örgütleri listesine aldı

Husiler, bu kararla, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası ve Yabancı Terör Örgütleriyle ilgili 13224 Nolu Başkanlık Kararnamesi kapsamında yeniden "Küresel Özel Terör Örgütü" kapsamına girecek.

ABD, Husiler'i yeniden yabancı terör örgütleri listesine aldı

HUSİLER: FİLİSTİN HALKINI DESTEKLEMEKTEN ALIKOYMAYACAK

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği demeçte, "ABD'nin terörist olarak sınıflandırması bizi Filistin'i ve Filistin halkını desteklemekten alıkoymayacak." dedi. Abdusselam, ABD'nin Husileri terör örgütleri listesine alma kararının sahada bir geçerliliğinin olmayacağına dikkati çekerek, "Bu karar, Filistin'e destek yönündeki tutumumuzu güçlendirmekten başka bir şeye yaramaz." ifadelerini kullandı.

2021'DE LİSTEDEN ÇIKARILMIŞLARDI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 16 Şubat 2021'den itibaren geçerli olmak üzere Yemen'de Husiler olarak bilinen Ensarallah örgütünü yabancı terör örgütleri listesinden çıkardıklarını duyurmuştu. Söz konusu kararın, Yemen'de insani durumun son derece kötüleşmesi nedeniyle alındığı belirtilmişti. Husiler, daha önce Donald Trump yönetiminin son günlerinde yabancı terör örgütleri listesine eklenmişti.

ABD, Husiler'i yeniden yabancı terör örgütleri listesine aldı

HUSİLER KİMDİR?

Husiler ya da resmi adıyla Ensarullah, Yemen'de faaliyet gösteren Zeydi gruptur. Grup, ismini kurucusu Hüseyin Bedreddin el-Husi'den almıştır. İlk kez 2004 yılında silahlı ayaklanma başlatmışlardır. 2004 yılından beri İran tarafından mali ve askeri destek almaktadır. 2015 yılında gerçekleştirdikleri mücadele ile başkent San'a ve parlamentoyu ele geçirmişlerdir. Grubun sloganı "Allah büyüktür, İsrail'e ölüm, Amerika'ya ölüm, Siyonizm'e lanet, İslam'a zafer"dir. Bu slogan Husi bayraklarında yer alır. Örgütün 7 bin ila 30 bin arası silahlı militanı, 450 bin kadar sivil destekçisi vardır.

Kaynak: AA / Dünya

Filistin Yemen İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Kahraman Guraras:

Asil terist abd israil fransa ingiltere almanya kanada isvicre cindir

279
24
yanıtYanıtla
Hayrettin Arıcı:

Müslüman geri durmaz daima ileri

yanıt87
yanıt7
Mustafa Usta:

Büyük şeytan ABD dır.

7
0
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Türkiyede Amerikayi terör listesine almasi lazim PKK ve diger teröristleri cikaran o ve teröristin ta kendisi

5
0
yanıtYanıtla
Yusuf GÜÇLÜ:

Husiler terörist olsaydı,ABD kesin destek verirdi. Buradanda anlıyoruz ki husiler kesinlikle terörist degildir

5
0
yanıtYanıtla
Sezgin Avcı:

Sizden olmayan terörist dimi ama ypg değil ulan abd yok olduğunu görelim..

4
0
yanıtYanıtla
Export 86:

Asıl kendileri terörist ama kendileri hariç herkesi terörist ilan ediyorlar

3
0
yanıtYanıtla
sabit akan:

Husiler yaşadı desene.ABD bütün teröristleri destekliyor çünkü

3
0
yanıtYanıtla
H E:

Yukarıdaki fotoğraflar bir ajans tarafından toplanan 15-20 Müslümana benzeyen insanlar ile Müslüman toplumunu kötü gösterme projesidir. Medyada gördüğünüz tüm savaş kesitleri ve görselleri birer savaş setinin parçasıdır hepsi kurgudur. Unutmayın insanoğlu medya karşısında oldukça zayıftır.

2
0
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

Binlerce masum dünya genelinde kanını akit öldür. İnsanları yurdundan et. Sonra sen teröristsin ben mağdur. Abd Allahını belası devlet açılımı.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title