Haberler

22 Mart'ta ölen eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın yıllar önce verdiği röportaj ortaya çıktı: Irak'ta 500 bin çocuk öldürdük, gerekliydi

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Rus ordusu tarafından Buça'da yapılan katliamı kınayan ABD Dışişleri Bakanı Blinken Rusya'yı cezalandırmak için her yolu deneyeceklerini açıklamıştı. Bu paylaşım sonrası ortaya çıkan bir röportajda ise eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın Irak'ta ABD politikaları yüzünden ölen 500 bin çocuk hakkında "Gerekliydi. Zira biz Amerika Birleşik Devletleri'yiz" dediği ortaya çıktı. Röportaj sosyal medyada büyük tepki topladı.

Rusya'nın, Ukrayna'nın Buça kentinde yaptığı katliam tüm dünyada gündem olmuştu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise yaşanan durumu kınayarak "Buça'da ve Ukrayna genelinde Kremlin güçlerinin bariz vahşetini şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright: Irak'ta 500 bin çocuk öldürdük, gerekliydiAntony Blinken

ABD KATLİAMLARI CEZALANDIRMAK İÇİN HER YOLU DENEYECEK

Blinken, söz konusu sivil katliamının sorumlularını cezalandırmak için mevcut her aracı kullanacaklarını, yaşanan şiddeti belgeleyerek bu bilgileri bilgi paylaşacaklarını dile getirdi. Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright: Irak'ta 500 bin çocuk öldürdük, gerekliydiMadeleine Albright

"IRAK'TA 500 BİN ÇOCUK ÖLDÜRDÜK"

Blinken'ın yaptığı açıklama sonrası sosyal medyada ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'e ait röportaj büyük tartışma yarattı. Albright verdiği röportajda Irak'ta ABD politikaları nedeniyle 500 bin çocuğun öldürüldüğünü ve bunun başarı için ödenmesi gereken bir bedel olduğunu belirterek "Irak'ta 500 bin çocuk öldürdük, gerekliydi. Zira biz Amerika Birleşik Devletleri'yiz" ifadelerinde bulunduğu ortaya çıktı.

84 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

1996 yılında yaptığı röportajla tekrar gündeme gelen Madeleine Korbel Albright 22 Mart 2022 tarihinde uzun süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı sebebi ile yaşamını yitirdi. Albright ABD'nin 64. Dışişleri Bakanı olarak kayıtlara geçerken 1997-2001 tarihleri arasında görevde bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Madeleine Albright Vladimir Zelenskiy Vladimir Putin Antony Blinken Ukrayna Rusya Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

Burhan Savas:

ateşiniz bol olsun. zebaniler yakanızı bırakmasın

115
3
yanıtYanıtla
Alim Kudalak:

belki bir katkım olur diye söylüyorum. cehennem ateşiniz hiç sönmesin senin ve hepinizin tüm amerikanın

93
2
yanıtYanıtla
doğrular:

ATEŞİNİZ BOL OLSUN...SEN ŞİMDİ GÖR ADALETİN NASIL SAĞLACAK. BU DÜNYA İÇİN YAPTIKLARINIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ..

90
3
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

bu kadının sıfatından israil uşağı yahudilik akıyor. bu kadar rahat gerekliydi diyebilmesinin tek nedeni bu..

72
2
yanıtYanıtla
Orhan :

Şimdi mazlumların hesap sorma günü ateşiniz boş olsun . Allah her şeyden büyüktür

73
1
yanıtYanıtla
Adem Dönmez:

ŞİMDİ O ÇOCUKLARIN YANINA GİTTİN. ÖMÜR BOYU SAĞ KALACAĞINIMI SANDIN...

69
4
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Bizim muhalafetin umuduydu bunlar şimdi bu haber oldu mu?

45
19
yanıtYanıtla
Halit:

cehenneme kadar yolun var iblis kadın

56
0
yanıtYanıtla
kedimi uçak çarptı:

suriyeye gelince gerekliydi ama ukraynaya gelince katliam yapılıyor iki yüzlü batı kendi kanınızda boğulursunuz inşaallah

53
1
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Irak'ta Suriye'de yirmi milyon insan katledildi. Yemen, Sudan gibi bazı Afrika ülkelerinde yapılan katliamın sayısı bile belli değil. Rusya'nın yaptıkları da katliam ama ABD'nin de katliam konusunda aşağı kalır bir yanı yok. Fazlası var.

52
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title