Haberler

ABD'den Emniyet'teki Depremle İlgili Açıklama

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "ABD, Türkiye hukuk sisteminin üst düzey standartlara taşınmasını isteyen vatandaşlardan yanadır." dedi.

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında kendisine yöneltilen, ' Türkiye'de politik krize dönüşen süreçte, Başbakan Erdoğan 700 polisin görev yerini değiştirdi. Son günlerde de bağımsız yargı kurumlarının yetkilerini elinden almaya, internete erişime karşı katı kurallar getirmeye çalışılıyor. Buna ilişkin ABD'nin pozisyonu nedir' sorusuna yanıt verdi.

"TÜRKİYE'DEKİ TÜM TARAFLARLA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Psaki, "Evet, haklısınız. Sizin de belirtiğiniz gibi bunlar süregeldiği gibi, her gün de yeni bir gelişme oluyor. Türkiye'deki tüm taraflarla görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Kimsenin hukuktan üstün olmadığı bir yerde, kamuya mal olmuş kişilere karşı yöneltilen iddiaların olduğu bir yerde, herkese karşı yansız olunmalı. ABD, sivil ve cezai konularda Türkiye hukuk sisteminin hızlılık, şeffaflık ve adalet açısından üst düzey standartlara taşınmasını isteyen vatandaşlardan yana olduğunu her zaman açıkça belirtmiştir. Bizim düşünce ve basın özgürlüğüne ilişkin yaklaşımlarımızı biliyorsunuz. Bunları raporlarımızda da açıklıyoruz." şeklinde cevap verdi.

Türkiye'nin hala ABD'nin kilit müttefiki olduğunu vurgulayan Jen Psaki, gelişmeler hakkındaki kaygılarını değişik yer ve zamanlarda, gerek direk ve kamuya açık, gerekse özel yollardan Türk yetkililere ilettiklerini ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

"TÜRKİYE DAHA AZ GÜVENİLEM MÜTTEFİKE Mİ DÖNÜŞTÜ?"

Başka bir gazetecinin, "Geçtiğimiz yazdan bu yana Başbakan Erdoğan'ın kendisine muhalif olanlara karşı tavırlarından, çıkan olayları bastırmak için başvurduğu şiddetten dolayı Türkiye daha az güvenilen bir müttefike mi dönüştü?" sorusuna da Jen Psaki, ABD hükümetinde görevli biri olarak kendisinin durumu böyle tasvir etmeyeceği yanıtını verdi.

Psaki, ABD olarak kaygılarının olması durumunda bunu dile getirdiklerini, bunun geçmişte de yaptıklarını ve Türkiye'nin önemli bir müttefik olmayı sürdüreceğini belirtti.

"ERDOĞAN, DEMOKRASİYE SAYGILI MI?"

Psaki "Başbakan Erdoğan'ın demokrasiye saygılı bir lider olduğunu düşünüyor musunuz' sorusunuz?" sorusunu, "Kendisinin yaptıkları konusunda kaygılarımız olması durumunda bunu dile getiririz, zaten bugün de yaptığımız bu." şeklinde yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Abd Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Türkiye Güncel - Operasyon Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

YALAN YENİ DÜNYAyalandunya964@hotmail.com:

KENDİ ADAMLARI TASVİYE EDİLİNCE BÖYLE KONUŞURLAR BU ZAATLAR ONLAR İÇİN ABD NİN ÇIKARLARINDAN BAŞKA KİMSENİN ÖNEMİ YOKTUR AMA ARTIK BİZİM İÇİNDE TÜRKİYENİN ÇIKARLARINDAN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK BU GÜÇLERİNE GİDİYOR HİZMETÇİLERİNDEN BİR ÜLKEYİ KAYBETTİLER BU YÜZDEN OLAYA MUDAHİL OLUYORLAR ABD HUKUK SİSTEMİNİN NE KADAR ÇARPIŞIK VE YOZ OLDUĞUNU BİRAZ ARAŞTIRANLAR BİLİR ADAM ÖLDÜRÜRSÜN KANITLAR KESİNDİR AMA JURİDEKİ EĞİTİMSİZ İNSANLARI KEKLERSEN ÖZGÜRSÜN BİR ŞEHİRDEKİ KANUNLA DİĞER ŞEHİRDEKİ KANUN FARKLIDIR TÜM BUNLARIN YANINDA HALA İNSANLARI İDAM EDEN BARBAR BİR HUKUK SİSTEMİ OLAN DÜNYA ÇAPINDA MİLYONLARCA MÜSLÜMANIN ÖLÜMÜNDEN VE VATANLARINDAN SÜREÜLMESİNDEN SORUMLU OLAN BİR ÜLKENİN BİZE TAVSİYE VERMESİ ÇOK İLGİNÇTİR

15
0
yanıtYanıtla
ORHANefendim_1963@hotmail.com:

AYIDAN POST SİZDEN DOST OLMAZ.SEN GİT FETULLAH GÜLENLE ANLAŞ.BERABER TÜRKİYEDE GÜZEL OPRASYONLAR YAPTIRIYORSUNUZ

15
0
yanıtYanıtla
hhalkalun@mynet.com:

sizi kim takar siz kendi işinize bakın şimdiki türkiye demirelin ecevitin mesut un çillerin türkiyesi değil

11
2
yanıtYanıtla
mehmet09yazgulu_09@mynet.com:

çok demokratsınız o toprakların asıl sahibi KIZILDERİLİLER e ne oldu demokrasi havarileri. Herkes kendi ülke işine baksın AVRUIPA yanıyor ona neden sesiniz çıkmıyor????????????????????

11
0
yanıtYanıtla
benosmanli79@hotmail.fr:

geziciler anneniz konusuyor iyi dinleyin haaaa

11
0
yanıtYanıtla
HALİLhalilakkuc@hotmail.com:

LAN SİZ KİM TÜRK DEMOKRASİSİNİ DÜŞÜNMEK KİM. SİZ ÖNCE KATLETTİĞİNİZ, TECAVÜZ ETTİĞİNİZ İNSANLARIN HESABINI VERİN. NEYİN DEMOKRASİSİNDEN BAHSEDİYORSUN. İSTEDİĞİNİZİ ALAMAYINCA HEMEN DEMOKRASİ AYAKLARINA KAPANIYORSUNUZ.

8
0
yanıtYanıtla
hasansadfsd@hotmail.com:

Amerika dünyanın yöneticisi diyebilirz elindeki güce ajanlarına bakarak gayet normal bir durum türkiye daha ilk 10a girememiş bi de konuşuyorsunuz...

3
5
yanıtYanıtla
DOĞRUCUyeter84@hotmail.com:

ŞU AMERİKA,BİRAZDA SURİYE HALKININ YANINDA DURSA...ONCA KARIŞIKLIKLARIN MÜSEBİBİ OLDUKLARINI GAZ VEREREK İTİRAF ETMİŞ OLUYORLAR.

8
0
yanıtYanıtla
ÖZLEMozlem2003@windowslive.com:

kıyamaz bize Amerika

7
0
yanıtYanıtla
Düriyemav.aozkan@hotmail.com:

Bence de kıyamaz ama eski gücü de yok bunu unutma.

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title