Haberler

ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Güncelleme:

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan seçimlerle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Yapılan açıklamada, "ABD seçimlerde taraf tutmaz. Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek" ifadelerine yer verildi.

ABD, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden çıkacak sonucun ikili ilişkileri etkilemeyeceğini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, "Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz… Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek" mesajı verildi.

"HANGİ HÜKÜMET SEÇİLİRSE SEÇİLSİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bakanlığın günlük basın brifinginde Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'e, "Pazar günü Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin Türk-Amerikan ilişkilerini nasıl etkileyeceği" soruldu. Sözlerine "Etkilemeyecek" diyerek başlayan Patel, "Türk halkı tarafından hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve bu ilişkileri derinleştirmeye, bir dizi işbirliği alanı ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.

ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklama: Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğizSözcü Yardımcısı Vedant Patel.

"TÜRKİYE TAHIL KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNDE ETKİN ROL OYNADI"

Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna ve ABD için önemli olan bir dizi konuda vazgeçilmez bir rol oynadığına da dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde oynadığı role işaret etmek istiyorum. Onların liderliği ve bir araya getirici rolü sayesinde, Rusya'nın tahılı silah haline getirmesini engelleyecek bir mekanizma var" dedi.

"ABD SEÇİMLERDE TARAF TUTMAZ"

VOA'nın haberine göre Patel yanıtını, "Ancak genel olarak ABD seçimlerde taraf tutmaz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmektir" diyerek tamamladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Türkiye Hükümet Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Cengiz:

14 mayıs sarayın ışıkları sönecek

46
42560
yanıtYanıtla
harun demirtaş:

İTLERİNİZ ÇOK BAŞARILI DEĞİL HERHALDE

223
38
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Birisi sensin

yanıt25
yanıt64
Mehmet Erkek:

abin hapisten çıkacak merak etme harun

yanıt4
yanıt60
haksız mıyım:

akp nin beklediği bir açıklama olmamış bence . mağduriyet edebiyatı, dış güçler hamaseti yapacakları bir malzeme çıkmamış Biden dan. bıktık aynı boş laftan. gel artık 14 mayis

70
137
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

ABD, Fransa, Almanya gazete ve dergilerinin yaptığı haberleri görmezden geliyorsunuz.

yanıt71
yanıt11
Zamanla Akıllanan Adam:

dedi, teknolojiyi amerikadan. parayı ingiltereden aklı almanyadan alacak başkanın seçmeni.

yanıt35
yanıt7
Bülent Duman:

Kaybedeceklerini anladılar

175
26
yanıtYanıtla
bekir yüksek:

ABD de anlamış Reisin ipi göğüsleyeceğini

127
47
yanıtYanıtla
Ben ve sen:

Yav he he, sen degilmiydin mitinglerde Turkiyenin hukumetini dusurmek icin elimden geleni yapacagim diyen??? Simdide kim gelirse gelsin birlikte calismaya devam edecegiz de. Kim inanir buna ?????

141
26
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title