Haberler

Umutlandıran haber ABD'den geldi: Bugün ilk koronavirüs aşısı test edilecek

Güncelleme:

ABD'de, koronavirüsün tedavisi için geliştirilen aşı bugün test edilecek. 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacak aşının yan etkilerini gözleyecek olan yetkililer, koronavirüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak bir aşının geliştirilmesinin sekiz ay ile bir yıl arasında sürebileceğine de dikkat çekti.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili bu kez güzel bir haber geldi. Amerikan medyasının duyurduğuna göre bugün ABD'de geliştirilen bir koronavirüs aşısı test edilecek.

Amerikan AP haber ajansının ABD'li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberde, Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan aşı testinin Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsü'nde yapılacağı açıklandı.

AŞI, 45 YAŞINDAKİ SAĞLIKLI BİR KİŞİYE UYGULANACAK

Testin 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi. Ayrıca yetkililer, koronavirüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak bir aşının geliştirilmesinin sekiz ay ile bir yıl arasında sürebileceğine de dikkat çekti.

BİRÇOK ÜLKE AŞI GELİŞTİRMEK İSTİYOR

Koronavirüs yayılmaya devam ederken birçok ülke aşı geliştirme çabasına girmiş durumda. Ülkemizde an itibariyle 18 koronavirüs vakası bulunuyorken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre bu sayı dünyada 156 bini aşmış durumda. Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6 bine yakın.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Washington Seattle Sağlık Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

PAŞALI:

İlk Corona virüs aşısını bulan doktor, dünyada ünlü olacak. hatta aşının adı doktorun adı da olabilir. inşallah Türk doktoru olur.

20
1
yanıtYanıtla
adem:

bu beğenmeyenleri anlamıyorum adamlar açı geliştireceğiz, deneyeceğiz diyor bunu bizimkiler beğenmiyor, kelle paça yemekle bu iş çözülmez

10
2
yanıtYanıtla
SANSASYONELİST YORUMLAR:

Sen koyun olduğun için inanıyorsun her söylenen ve yazılan herşeye. Aklını çalıştıramıyorsun virüs 3 aydır Çin''de baş gösteriyor onlar cözüm bulamadı bizimkiler nasıl bulabilsin. Teknoloji sağlık ve birçok konuda çin çoğu ülkelerden üstün. Aklınızı çalıştırın az koyun olmayın bu kadar mı kişiliksizsiniz.

yanıt7
yanıt7
KORONA:

BENİ MİLLETE BULAŞTIR SONRA BENİ ÖLDÜR ABD SENDEN NEFRET EDİYORUM YIKILASIN

7
4
yanıtYanıtla
Kurtuluş:

Bu işi yine bilim adamları çözecektir. . . Din adamları dua edip dursun

4
3
yanıtYanıtla
Vatantaş:

onun aşısı zaten vardır. . . Doğal yollardan yayıldığını da düşünmüyorum. . . 6 milyar insana aşı satacaklar. Olay bu. . . Amerikan ekonomisini düzeltmenin yollarından biri. . .

2
3
yanıtYanıtla
Dilara:

Zaten bu oyun amerikadan geldi

yanıt0
yanıt0
adanalım:

Bu yıl yaşamadığımız bir zombi istilası birde uzaylı istilası kaldı ha gayret. . .

5
0
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Ilaci bulma an meselesi. Bu abd degil, almanyada bulunacak! Trump alman sirketinin iscilerini satin almak istedi. Almanlar karsi cikip, tum dunyaya verilecek asi bulunursa dedi! Abd ilaci bulmak uzere olsaydi, almanlari satin almak istemezdi.

0
1
yanıtYanıtla
defol korona:

ilk aşıyı kime uygulayacaklar acaba, , uygulanan kişinin haberi var mı? etik bir konu nihayetinde

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title