Haberler
BBC

Biden, 3 askerinin hesabını sormaya kararlı: Geniş bir savaşa ihtiyacımız yok ama karşılığını vereceğiz

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'de 3 askerin öldüğü ABD üssü saldırısına nasıl karşılık vereceklerini kararlaştırdıklarını söyledi. Saldırıdan İran'ı sorumlu tuttuğunu belirten Biden, "Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, bunun peşinde değiliz. Ancak saldırıya nasıl yanıt vereceğimizi kararlaştırdık" dedi.

Amerikan üssüne yapılan saldırıda 3 askerini kaybeden ABD Başkanı Joe Biden, "silahları temin ettiği için" dolaylı olarak İran'ı sorumlu tuttu. Biden, " Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, bunun peşinde değiliz. Ancak saldırıya nasıl yanıt vereceğimizi kararlaştırdık" dedi.

SALDIRIYA KARŞILIK VERECEKLER

ABD Başkanı Joe Biden, hafta sonu Ürdün'deki ABD üssüne yönelik insansız hava aracıyla düzenlenen ve 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırıya verilecek yanıtla ilgili açıklama yaptı. Biden, saldırıya nasıl yanıt vereceklerine 'karar verdiğini' söyledi ancak alınan karara ilişkin detay vermedi.

"İRAN'I SORUMLU TUTUYORUM"

Sorular üzerine Biden, "Orta Doğu'da daha yaygın bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum" dedi. Biden gazetecilerin " İran'ı sorumlu tutup tutmadıklarını" sorması üzerine, "Bunu yapanlara silah sağlıyor olmaları anlamında ben onları sorumlu tutuyorum" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Pazar günü Ürdün'ün kuzeyinde Tower 22 adı verilen ABD üssü hedef alındı. 7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas savaşından bu yana, ABD'nin bölgedeki üslerine yönelik birçok kez saldırı düzenlendi ancak Ürdün'deki saldırıda ilk kez 3 ABD askeri hayatını kaybetti. Saldırıda en az 40 asker de yaralanmıştı.

Irak'ta İran destekli olduğu ileri sürülen İslami Direniş adlı bir örgüt saldırıyı üstlenirken, İran saldırıda sorumluluğu bulunduğu iddialarını reddetti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby, saldırıya verilecek yanıtta "kademeli bir yaklaşımı" tercih edebileceklerini dile getirdi.

Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tek bir yanıt değil, muhtemelen birkaç adımdan oluşacak ve belli bir zamana yayılacak" dedi.

BBC

Orta Doğu Joe Biden Ürdün İran Savunma Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Engin Üstün:

3 askeriniz geberince sinirleniyorsunuz öldürdüğünüz masumlar insan değil mi iyi olmuş bütün abd lilerin ölüm haberini alırız inşallah

36
5
yanıtYanıtla
Hasan Kara:

ağzını taharet et önce yaşlı bunak

19
2
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

evi camdan olan başkasının evine taş atmasın

3
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title