Haberler

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

Güncelleme:

İsrail işgali altındaki Gazze'de gıda ve temiz suya ulaşım her geçen gün güçleşirken Mısır, Ürdün ve BAE'nin, abluka altındaki kente havadan yardımları sürüyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden da, ülkesinin ilerleyen günlerde Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için İsrail ile yakın temasta olduklarını duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Gazze Şeridi'nde insanlık dramı yaşanıyor. İşgal altındaki kentte gıda ve temiz suya erişim her geçen gün güçleşirken Mısır, Ürdün ve BAE ise hava kuvvetlerine bağlı uçaklarla Gazze kıyılarına insani yardım atıyor. 3 ülkenin yardımları sürerken bir haber de okyanusun öte tarafından geldi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

ABD, GAZZE'YE HAVADAN YARDIM ATMAYA BAŞLAYACAK

ABD Başkanı Biden, İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi Beyaz Saray'da kabulünde basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak (Gazze'ye) havadan insani yardımları atmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

"GAZZE" YERİNE SEHVEN "UKRAYNA" DEDİ

Gazze'ye havadan atacakları yardımla ilgili cümlesinde Biden'ın sehven Gazze yerine "Ukrayna" demesi de dikkati çekti. Biden, İsrail tarafıyla daha fazla insani yardımın bölgeye gönderilebilmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağızABD Başkanı Joe Biden

"YAŞANAN OLAY TRAJİK VE KORKUTUCU"

Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, yardım beklerken İsrail tarafından vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı. Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların yardıma ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağızİtalya Başbakanı Georgia Meloni ve ABD Başkanı Joe Biden

MISIR, BAE VE ÜRDÜN, GAZZE'YE HAVADAN YARDIM YAPIYOR

Halihazırda Ürdün, Mısır, BAE'nin Gazze'ye havadan yardımları devam ediyor. Son olarak bugün Ürdün ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyine gıda yardımı için 3 uçak gönderdiğini duyurdu.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

ÜRDÜN KRALI HAVA İNDİRME OPERASYONUNA KATILMIŞTI

27 Şubat'ta ise Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze Şeridi'ne yapılan havadan insani yardım dağıtımı operasyonuna katılmıştı. Askeri üniforma giyen Kral 2. Abdullah, hava indirme operasyonunda askeri bir uçakta görülmüştü.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağızÜrdün Kralı 2. Abdullah (Soldan ikinci)

BELÇİKA DA HAVADAN YARDIM GÖNDERECEK

Diğer taraftan Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, X hesaplarından yaptıkları duyuruda, havadan yardım gönderme kararı aldıklarını bildirdi. Operasyonu Savunma Bakanlığının üstleneceğini belirten Dedonder, keşif ekibinin pratik hazırlıklar için halihazırda Ürdün'de bulunduğunu aktardı. Dedonder, Belçika Acil Müdahale Ekibi'nin (B-FAST), malzemeleri 4 Mart'ta A400M tipi askeri nakliye uçağıyla yola çıkaracağını ve en kısa sürede havadan yardımların yapılacağını kaydetti.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağızBelçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder

GAZZE'DEKİ İNSANİ FELAKET

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

ABD Başkanı Biden: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

Kaynak: AA / Dünya

Joe Biden İsrail Mısır Gazze Ürdün Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

Sansasyonel Salvo:

Enfal Suresi 8/30: “Hani kâfirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke'den) çıkarmak için plan yapıyorlardı. Onlar plan yapıyor. Allah da plan yapıyordu. Allah, plan yapanların en hayırlısıdır.”

164
8
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Gene size yardım eden amerika oldu el acmayla gelmiyo işte

yanıt17
yanıt142
VATOZZ:

Tutankamon eline birşey versem tutar mısın

yanıt90
yanıt13
Deniz Sosyal:

Arabistan abd nin yeni eyaleti. Mekke de hac turizmi başkenti olmak üzere... müslüman uyursa olmaz bu işler.

yanıt50
yanıt2
Turan Şahin:

sansasyonel salvo, bu işler teselliile olmuyor,Allah çalışana verir,her konuyu inanca bağlamak tembellikdir,insanların neden zekası var hiç düşündünmü,

yanıt13
yanıt14
Bold Pilot:

Ayet paylasarak duzelmiyor .. bos ver kurani kitabi 1500 yildir ne faydasi oldu ....

yanıt9
yanıt119
Tutankamon Hoca:

Vatoz tutturduklarım semi emzirmiştir .

yanıt10
yanıt27
Spectrum:

Salvo kardeşim bu muazzam bilgi için teşekkür ederiz, ancak üzülerek söylüyorum ki bunlar pek işe yaramıyor. Bak kimse sana sureni okuma demiyor, ibadetini yapmada demiyor. Günde yarım saat ibadete ayırsan zaten cennet banko. Ancak Müslümanlara fayda sağlamak istiyorsan geriye kalan zamanını ilim teknoloji teknik gibi konulara ayırmanı tavsiye ederim. Tek çıkış yolu bu

yanıt12
yanıt20
Hsn:

Dinsizler gelmiş yine aynı teraneleri okumaya harbiden çok cahilsiniz ya hu İslamın i sini dahi bilmiyorsunuz ya da kasten yanlış yorumluyorsunuz ne ayet hadis tefsir bilginiz var orada ne anlatılmak isteniyor hangi olay üzerine söyleniyor,sıfır bilgi ama yorumlar diz boyu

yanıt30
yanıt7
Abdullah Deyerli:

Fosil sende az iblis değilsin

41
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title