Haberler

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken ABD Başkanı Joe Biden'dan Ramazan ayında 40 gün ateşkesi öngören müzakere görüşmelerine ilişkin açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde "Gelecek pazartesiye kadar bir ateşkes sağlanacaktır" diyen Biden, yeni açıklamasında ateşkesin yakın zamanda mümkün olmadığını söyledi. Biden, "Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak ancak umudumu koruyorum." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, " Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak ancak umudumu koruyorum." dedi. Biden geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanmasını umduğunu söylemişti.

ABD BAŞKANI BIDEN'DAN "ATEŞKES" AÇIKLAMASI

İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları aylardır devam ederken, son haftalarda ateşkes görüşmeleri de hızlandı. Tüm dünya ateşkes görüşmelerinden çıkacak güzel haberi beklerken, ABD Başkanı Joe Biden'dan açıklama geldi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacakABD Başkanı Joe Biden

"BÜYÜK İHTİMALLE PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR SAĞLANAMAYACAK"

Biden, yakın zamanda ateşkesin mümkün olmadığını söyledi. Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilere konuşan Başkan Biden, " Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak ancak umudumu koruyorum. Umutlar bitmez. Bölge liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdim." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin İsrail'in Gazze'de yiyecek bekleyen insanlara ateş açtığı yönündeki raporları kontrol ettiğini ve ölümcül olayın ateşkes görüşmelerini karmaşık hale getireceğine inandığını söyledi.

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak

BIDEN, "PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ATEŞKES SAĞLANACAKTIR" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Biden, hafta başında New York'a yaptığı ziyarette basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlamıştı. Biden, Gazze'de ne zaman bir ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar ( Gazze'de) bir ateşkes sağlanacaktır." şeklinde yanıt vermişti.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ NEYİ KAPSIYOR?

Paris'teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre tüm askeri hareketlilik Ramazan ayı boyunca 40 gün duracak ve Filistinli mahkumlara karşılık İsrailli rehineler takas edilecek. Buna göre her 1 İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkum takası yapılacak.

Taslağa göre Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler hariç tutulacak. İsrailli tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar Filistinli mahkumlarla yapılacak takasla serbest kalacak.

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak

Her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilecek, binlerce çadır ve karavan temin edilecek. Taslakta ayrıca Gazze Şeridi'ndeki fırınların ve hastanelerin onarımı da yer alıyor.

GAZZE'DE CAN KAYBI 30 BİNİ AŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 30 bin 35 Filistinli öldürüldü, 70 bin 457 kişi yaralandı.

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak

ABD Başkanı Biden: Gazze'de ateşkes büyük ihtimalle pazartesi gününe kadar sağlanamayacak

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Joe Biden İsrail Gazze Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (17)

İbrahim Demirel:

Mübarek Peygamberimizin "Ben ümmetimin çokluğu ile övünürüm." dediği ümmet bu ümmet olamaz. Dünyanın dört bir yanında yaşayan müslümanlar sessiz. Vallahi avrupa daki Hristiyanlar bizden daha çok sesini çıkarıyor bu olaya. Kahrolasın amerika, yıkılasın israil.

27
1
yanıtYanıtla
art sant:

çok üzüldü israilliler kanka bu kadar beddua onları yıkacak

yanıt1
yanıt0
Benim Kkk:

Cokluk herzaman bkluktur

yanıt0
yanıt2
Turan Şahin:

ortadoğudaki müslüman ülkeler ne iş yapar,küresel dünyada güçlü olmak için neler yapılıyormuş öğrenmeliyiz,

5
0
yanıtYanıtla
ref:

Han şeytanlar bağlanıyordu kimse kötülük edemiyordu artık sorgulama zamanı gelmedimi imza By tutankamon hoca :D

1
2
yanıtYanıtla
Alişan Bozkurt:

Biz müslümanlar hala bu zalimlerden umut alıyoruz

2
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Israil bunlari yaptiktan sonra ateskes mi yapacak araplar

2
0
yanıtYanıtla
Spectrum:

Biden sadece bir kukla, tıpkı diğerleri gibi onu da yönetenler var. Amerika'yı son anlarını yaşayan, ne dediğini bilmeyen, önünü bile göremeyen, duymayan birine emanet etmek...

2
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Iyiki yuvarlak gezegende evrim gecirerek dusunur hale gelmisiz fakat okadarda gelisememisiz tek derdimiz yemek icmek uremek digerlerini itaat altina almak insanligin tum cabasi buna... kaynaklari sonunakadar akilsizca kurutmak Tanri boylesi canlilari onemseyecek ve din gonderecek boşversene kaale bile almaz

0
1
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Yahu ülkeme kızıyordum ben; bizi iki tane kutuptan birine mahkum ediyorlar, ikisi de birbirinden kötü diye. Dünya gücü dedikleri, dünyanın jandarması dedikleri ABD'nin başındaki beceriksize bak hele... Bir şeyler gelişeceğine dünya hep geri gidiyor, her gelen eskisini aratıyor. Birleşmiş milletler mi ya da otorite kimse ortak karar alsınlar; 60 yaşın üzerindeki adam değil devlet başkanı, muhtar dahi olamasın arkadaş.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title