Haberler

ABD basını yazdı: İran 48 saat içinde İsrail'e saldırı düzenleyecek

Güncelleme:

ABD basınında yer alan haberlere göre, İran'ın önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde İsrail'e saldırı düzenlemesi bekleniyor. İran kaynakları saldırı planlarının tartışılmasına rağmen henüz nihai bir karara varılmadığını kaydederken, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından biri, "Saldırı planları Dini Lider'in önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor" dedi.

Yeni yayınlanan bir rapora göre, İran'ın yakın zamanda İsrail topraklarına yönelik doğrudan bir saldırı gerçekleştirmesi bekleniyor.

İRAN KAYNAKLARI: HENÜZ NİHAİ BİR KARARA VARILMADI

Wall Street Journal'ın haberine göre, saldırı "önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde gerçekleşebilir" ve İsrail'in güney veya kuzey bölgelerini hedef alabilir. Ancak İranlı liderlere yakın bir kaynak, saldırı planlarının tartışılmasına rağmen henüz nihai bir karara varılmadığını kaydetti.

SİYASİ RİSKLER DEĞERLENDİRİLİYOR

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından biri, "Saldırı planları Dini Lider'in önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor" dedi.

ABD basını yazdı: İran 48 saat içinde İsrail'e saldırı düzenleyecek

İSRAİL'E KARŞILIK VERİLECEĞİNİ AÇIKLADILAR

Tahran, geçtiğimiz hafta Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu hedef alan hava saldırısı nedeniyle İsrail'e karşılık vereceğini dile getirmişti. Hava saldırısında aralarında iki üst düzey komutanın da bulunduğu yedi İslam Devrim Muhafızları üyesi öldürüldü.

MİSİLLEME SALDIRISI BEKLENİYOR

Üst düzey ABD'li yetkililer geçen hafta İran'ın Ortadoğu'daki İsrail veya Amerikan varlıklarına karşı misilleme yapmasının beklendiğini belirtmişlerdi. Wall Street Journal'a göre ABD istihbaratı artık İran'ın "İsrail topraklarında" misilleme amaçlı bir saldırıya odaklandığına işaret ediyor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN UYARI

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği perşembe günü bir güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanları ve aile üyelerini ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Pentagon, Ortadoğu'daki askeri operasyonlardan sorumlu olan ABD Merkez Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla'nın Perşembe günü İsrail'de olduğunu doğruladı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin ayrıca İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile de görüşerek, çağrının okunmasına göre "İran tehdidine karşı ABD'nin İsrail'e yönelik sarsılmaz desteğini" yineledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri İsrail İran Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (114)

haksız mıyım:

İran hiçbir şey yapamaz.

1222
24
yanıtYanıtla
Alkurt:

Katiliyorum, zaten birbirilerinin adamlari

yanıt114
yanıt14
Çınar Saraç:

Bu da ikinci reis ancak böyle konuşurlar icraat sıfır hahaha

861
94
yanıtYanıtla
Demir Acer:

bizim konsolosu vursun bak bakalim reis ne yapiyor, bizi molla veya arap ile karistirma ok

yanıt128
yanıt321
Demir Acer:

israil bizim elciligi vursun bak ikinci reis ne yapiyor biz molla arap degiliz sen icini serin tut

yanıt71
yanıt279
Zaky:

33 askerimiz sehit edildi Irak ta ruslar tarafindan. Ne yapti reis? Putin in kapisina gitti 15 dk kapida beklettiler . Ne anlatiyorsunuz siz ? Hashasi beyinliler, uyanin kendinize gelin.

yanıt536
yanıt72
Sedat Akkan:

boş adam boş boş konuşma Türk'ün gücünü küçümseme reisi'de

yanıt57
yanıt90
Atacan Tuğtekin:

zaky rus uçağı vuruldu rus konsolos vuruldu Türkiyede de

yanıt31
yanıt60
kallanpa kurtoglu:

Yagmasada gürlüyor bazilari onuda yapamiyor

112
42
yanıtYanıtla
Jubiter Mars:

İran gücü İsrail Demir kubbesini ve savaş uçakları geçmesi çoook çok zordur böyle görünüyor yüz 90 net altını çiziyorum bakin Türkiye yaptığı Siha tiha uçakları pkk için kullanılmaktadır ama çok zayıf ülkeler için kullanabilir mesela Ermenistan Siha tiha ihtiyaç duyan tüm ülkelerde var yada 6 ay içinde üretebilir Almanya istese anın Siha tiha yapar ihtiyaç yok Bide Kaan uçağımız suanda bir kaporta her ülkede yapabilir mesele uçağın radarı teknoloji ama yapması iyi oldu ilerde teknoloji çalınan

yanıt1
yanıt3
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title