Haberler

    AB'nin En Büyük Genişleme Dalgasının 15. Yıl Dönümü: Katılan 10 Ülkede Neler Değişti?

    15 yıl önce 1 Mayıs'ta 10 ülke Avrupa Birliği'nin en büyük genişleme dalgası ile üyeliğe adım attı: Çekya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovenya, Slovakya ve -Türkiye tarafından devlet olarak tanınmayan- Kıbrıs Rum Kesimi.

    Tam 15 yıl önce 1 Mayıs'ta 10 ülke Avrupa Birliği'nin en büyük genişleme dalgası ile üyeliğe adım attı: Çekya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovenya, Slovakya ve -Türkiye tarafından devlet olarak tanınmayan- Kıbrıs Rum Kesimi.

    Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker salı günü tarihi genişlemenin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada "2004 yılında 10 Avrupa ülkesini kucaklamamız kıta ve tarihimiz adına muhteşem bir gelişme olmuştur. Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin katılımı kıtamızdaki coğrafi ve tarihi bütünlüğün tamamlayıcısıdır. Bugün hala genişlemeden yana bir kişiyim." ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Kıbrıs Rum Kesimi Avrupa Birliği Estonya 1 Mayıs Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title