Haberler

    AB Komisyonu Üyesi Moscovici: 'Kuruluşundan Bu Yana AB'nin İlk Kez Düşmanları Var'

    'Kuruluşundan bu yana AB'nin ilk kez düşmanları var'. Bu sözler Euronews'e konuşan Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici'ye ait. Moscovici Avrupa Birliği karşıtı görüşlerin daha da artmasından büyük endişe duyuyor.

    "Kuruluşundan bu yana Avrupa Birliği'nin ilk kez düşmanları var." Bu sözler euronews'e konuşan Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici'ye ait. Avrupa Birliği karşıtı görüşlerin hızla artmasından büyük endişe duyan politikacı, birliğe şüphe ile yaklaşan kesimlerin oylarını artırması ile birlikte AB taraftarı insanların kendi içlerinde bölünebileceği uyarısında bulundu. Komisyon üyesi 'milliyetçi' ve 'aşırı sağ' olarak nitelendirdiği popülistlerin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük başarı elde edebileceğine vurgu yaptı.

    "Popüler mi popülist mi bir Avrupa?"

    euronews tarafından düzenlenen Paris'teki panele katılan uzmanlar Avrupa Parlamentosu seçimlerine günler kala Avrupa Birliği'nin karşı karşıya kalabileceği sorunları tartıştı. Katılımcılar arasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabişvili ve Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt da vardı.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Euronews Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title