Haberler

3 Türk, idamın eşiğinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi, müjdeli haber bekleniyor

Güncelleme:

Hatay'ın Samandağ ilçesinden çalışmaya gittikleri Suudi Arabistan'da uyuşturucu satıcılığı iddiasıyla yargılanan ve haklarında idam kararı verilen 3 Türk için Türkiye devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi yetkilerle konuştuğu ve vatandaşların Türkiye'ye iadesinde önemli ilerleme kaydedildiği belirtildi. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "İnşallah yakında müjdeli bir haberle vatandaşlarımız Türkiye'ye getirilecek" dedi.

Samandağ ilçesinde ikamet eden ve Suudi Arabistan'a çalışmaya giden Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik, idamla yargılanıyor. "Uyuşturucu ticareti yaptığı" iddiasıyla Hataylı işçiler hakkında verilen idam kararı eylül ayında ailelerine tebliğ edildi.

MİLLETVEKİLLERİ ARACI OLDU

Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, işçilerin aileleri Hatay milletvekilleri aracılığıyla sorunun çözümü için çabalıyor. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, idam kararı verilen işçiler için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek dün Meclis'te bir açıklama yaptı.

Suudi Arabistan'da idamla yargılan 12 kişinin Türkiye'ye getirilmesini sağladıklarını belirten CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 3 vatandaş için de görüşmeler yapıldığını, durumu takip ettiklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SUUDİ YETKİLİLERLE KONUŞTU

Topal'dan sonra söz alan AK Partili Hüseyin Yayman, sabah bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşerek, konuyu tekrar hatırlattıklarını ifade etti.

İşçilerin akıbetiyle ilgili çok sayıda telefonun geldiğinin altını çizen Yayman, "Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu Suudi yetkililerle görüştüğünü ve ilerleme kaydettiklerini söyledi. İnşallah yakında müjdeli bir haberle vatandaşlarımız Türkiye'ye getirilecek. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızı idamdan kurtarmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Konuyu takip ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Samandağ Hatay Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

Recai Kantar:

Dünyanın neresinde var uyuşturucu satıcısını affı gelecek nesli zehirliyorlar bırakın devletler kanunlarını uygulasın

1281
85
yanıtYanıtla
Mehmet Sacli:

Aynen katılıyorum;Uyuşturucu satıcılığı yaptıysa İDAM edilsin ki Dünya yaşanabilir hale gelsin.

yanıt8
yanıt1
ilkcan iyidir:

Bu uyuşturucu belası çok ailenin başını yaktı bizede örnek olsun idam şart.

1168
66
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Sayin cumhurbaskanim eger sayet satmislarsa hic ugrasmayin idam etsinler.Bunlarin ülke icin yarari olmaz.

674
37
yanıtYanıtla
Ali Can:

Ailelerine yazık olur

yanıt19
yanıt124
Soykut Bayramoğlu:

yapmasınlar insanları zehirleyeceklerdi cezalarını çeksinler

504
34
yanıtYanıtla
Mücahit Kılıç:

Etsinler idam. Uyuşturucu satmışlar. Memlekete ne faydaları varda bu kadar uğraşılıyor torbacılar icin

481
25
yanıtYanıtla
Harun Harun:

Türkiye'ye şeriat gelsin diyen kardeşim sende yoruma hoş geldin

288
210
yanıtYanıtla
ali rıza taşdand:

Harun efendi bu uyuşturucuyu senin kızın oğlun kullansa, akli melekelerini kaybetse ve bu adamlar bi şekilde eline geçse sen ne yaparsın

yanıt5
yanıt1
Adalet :

Sayın cumhurbaşkanım yaptıkları suç uyuşturucu satıcılığı bırakın assınlar ne güzel işte sonu idam keşke bizde de bu tür suçun cezası idam olsa

393
22
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title