Haberler

180 yıl önce batan geminin enkazında çok sayıda tarihi eser bulundu

Güncelleme:

1845'te Kuzeybatı Geçidi'ni bulmak için Kent'teki Greenhithe'dan yola çıkılan bir keşif gezisi sırasında kaybolan HMS Erebus ve HMS Terror gemisinin enkazında tabancalardan mühürlü ilaç şişelerine kadar değerli tarihi eserler bulundu.

Kanada'nın Kuzey Kutbu kuşağında batan 180 yıllık HMS Erebus gemisinin enkazında yapılan son keşifte, su altı ekibi önemli eserler buldu. Parks Canada'nın su altı ekibi, geminin kalıntıları arasında korunmuş bir dizi değerli eşya keşfetti. Bu eşyalar arasında tabancalardan mühürlü ilaç şişelerine, oltalardan denizci sandıklarına kadar çeşitli öğeler yer alıyor.

1845 YILINDA KAYBOLDU

Gemi, 1845'te Kuzeybatı Geçidi'ni bulmak amacıyla yola çıkan bir keşif gezisi sırasında kayboldu. Geminin bulunmasının ardından, yapılan son keşifte, Teğmen Henry Dunda Le Vesconte'ye ait olduğu düşünülen bir kamarada sağlam bir termometre, deri ciltli bir kitap kapağı ve pirinç bir makaralı olta gibi eserler ortaya çıktı.

180 yıl önce kaybolan geminin enkazında çok sayıda tarihi eser bulundu

MÜRETTEBATLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER SUNUYOR

Ayrıca, kaptanın hizmetçisinin kileri olduğu tahmin edilen bir alanda deri ayakkabı, saklama kavanozları ve mühürlü ilaç şişesi keşfedildi. Baş kasaradaki bir tayfa sandığında ise tabancalar, ilaç şişeleri ve madeni paralar bulunarak araştırmacılara ulaştırıldı. Bu keşifler, gemideki mürettebatın yaşam alanlarına dair önemli bilgiler sunmakta ve tarihî öneme sahip detayları gün yüzüne çıkarmaktadır.

180 yıl önce kaybolan geminin enkazında çok sayıda tarihi eser bulundu

İNSAN KALINTISINA RASTLANMADI

Ancak, keşfedilen eserlerin yanı sıra geminin üst güvertesinin bazı kısımlarının çöktüğü ve diğer bölgelerin tehlikeli bir şekilde eğildiği belirtildi. Araştırmayı yöneten Jonathan Moore, bu durumun dalış görevlerini zorlu hale getirdiğini vurguladı. İncelemelerin devam ettiği belirtilirken, henüz herhangi bir insan kalıntısına rastlanmadığı kaydedildi. Bu tarihî keşif, Inuit topluluğu ve Parks Canada işbirliğiyle, saygılı ve işbirlikçi bir yaklaşımla yürütülmekte.

Kaynak: SonDakika.com / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title