Haberler

Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluştu

- Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluştu Sultangazi Belediyesi yetim çocuklar için ağaç diktiİSTANBUL - Sultangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen '3.

- Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluştu

Sultangazi Belediyesi yetim çocuklar için ağaç dikti

İSTANBUL - Sultangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen '3. Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluşuyor' etkinliğinde farklı ülkelerden gelen bir çok çocuk Sultangazi Mimar Sinan Şehir Ormanı'nına fidan dikti. Dikilen fidanlar ise dünya yetimlerine armağan edildi.

Sultangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel "3. Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluşuyor" etkinliği düzenlendi. Sultangazi Mimar Sinan Şehir Ormanı'nda gerçekleşen etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Türkiye'ninde içinde bulunduğu 14 ülkeden birçok çocuk katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle, Sultangazi Mimar Sinan Şehir Ormanı'nda bir araya gelen çocuklar 'Dünya yetimleri ormanı'na fidan dikti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Altunay çocuklarla birlikte ağaç dikerek fotoğraf çektirdi. Ağaçlara ise çocukların isimleri verildi.

Etkinliğin asıl amacının ağaçların korunması ve çocuklara doğal hayatın aşılanması olduğunu belirten Başkan Altunay, "Her gittiğiniz yerde o çocuk güzelliğinizle baktığınız için, o saf gönüllerinizle olaylara tanıklık ettiğiniz için her şey daha güzel gelişiyor. İnşallah, büyüdüğünüzde de yine bu çocukça düşünmeyi asla unutmayın. Onları ne kadar içinizde yaşatırsanız, hayat o kadar güzelleşiyor. Çünkü büyüdükçe farklı fitneler giriyor ama olan bu dünyanın çocuklarına oluyor. İnşallah sizler mutluluk içinde, huzur içinde bir dünyada yaşayın. Çocuklarımız nerede olursa olsun, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, yüzleri hep gülsün" diye konuştu.

"Barış güvercinlerini uçurduğumuz gün gibi bu barış mesajını da tüm dünyaya iletiyoruz"

Barış mesajlarının tüm dünyaya iletildiği bir gün yaşandığını sözlerine ekleyen Başkan Altunay, "Dünyanın hiçbir ülkesinde, çocuklara hediye edilmiş böyle bir gün yok. Dolayısıyla tüm coğrafyalardan insanlar bugün Sultangazi Belediyemizde var. Ama birçok belediyemizde ve Ankara'da da bu tür etkinlikler ve misafirler var. Ne güzel bir gün, ne mutlu bir gün. Böylesine anlamlı bir günde çocuklara verilen değer, önem, bu konudaki farkındalık ve en önemlisi de buradaki misafirperverlik bütün dünyaya ses veriyor. Dolayısıyla barış güvercinlerini uçurduğumuz gün gibi bu barış mesajını da tüm dünyaya iletiyoruz" dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ağaç dikiminin ardından, yine ormanın içerisinde bulunan İzci Kampı'nda hazırlanan tuvallere çocuklarla beraber resim çizdi. Çocuklar, öğretmenleri ve Başkan Altunay eşliğinde hazırlanan tuvallere barışı ve sevgiyi simgeleyen resimler çizdi.

(ÖY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cahit Altunay Sultangazi 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title