Haberler

Dünya Tiyatrolar Günü

İzmir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan sanatçılar, TÜSAK Yasa Taslağını protesto etti.

İzmir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan sanatçılar, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Taslağını protesto etti.

Konak Meydanı'nda toplanan, "Karanlığa inat, yaşasın sanat" sloganı atarak bir süre yürüyen opera, bale, senfoni, koro ve tiyatro sanatçıları adına açıklama yapan Kültür Sanat-Sen İzmir Şube Başkanı Ayten Baysal, bugün olan Dünya Tiyatro Günü'nü, TÜSAK Yasa Tasarısı nedeniyle bayram havasında kutlayamadıklarını söyledi.

Baysal, tasarıyla, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüklerinin kapatılacağını belirterek, şunları ifade etti:

"Ülkenin tüm değerleri yok pahasına satılmışken, devletin o kadar lüzumsuz harcaması varken, sanat kurumlarımız yük olarak gösteriliyor. Avrupa'yı örnek gösteriyorlar. Ama biliyoruz ki Avrupa'nın neresine giderseniz gidin, küçük ölçekli yerleşim birimleri dahil olmak üzere, her yerde tiyatro ve opera binaları var. Bunların kimi yerel yönetimlere bağlıdır, kimi ulusaldır, bizdeki Devlet Tiyatrosu gibi devlet desteklidir. Böylece insanlara rahatça ve çok cüzi fiyatlarda oyunları izleme fırsatı verirler. Tiyatroyu desteklemek, ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterir oysa siyasi iktidarın dayattığı TÜSAK, sanatın ticarileştirilmesidir."

Eyleme katılan bazı sanatçıların, sahne kostümlerini giydikleri gözlendi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title