Haberler

Dünya Sulak Alanlar Günü

Dünya Sulak Alanlar Günü-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akca: -"Şu anda Ergene nehrinde 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı.

Dünya Sulak Alanlar Günü-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akca: -"Şu anda Ergene nehrinde 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı. 4'ü nisan ayı içerisinde, 2'si de yıl sonu tamamlanacak" Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, Ergene nehrinde 12 arıtma tesisinden 6'sının tamamlandığını, 4'ünün nisan ayı içerisinde, 2'sinin de yıl sonu tamamlanacağını kaydetti. Akca, Isparta'daki bir otelde Dünya Sulak Alanlar Günü dolasıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sulak alanların ekosistem içerisinde eşsiz bir rol oynadığını söyledi. Sulak alanların korunması ihtiyacının bulunduğunu bu korumanın sadece belli kurumların katkısı değil tüm toplum marifetiyle olması gerektiğini ifade eden Akca, her ferdin üzerine düşen görevlerinin olduğunu kaydetti. Ekosistemin en önemli birleşimlerinden birinin sulak alanlar olduğunu belirten Akca, ekosistemin en üretken kısmının da sulak alanlar olduğunu dile getirdi. Ekosistemdeki tüm canlıların üzerine düşen görevi yaptığını ancak insanın müstesna olduğunu anlatan Akca, insanların kendi üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.Sulak alanların koruma ve kullanma dengesi içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Akca, "Sulak alanlar, biyolojik özelliklerinin yanı sıra önemli su kaynaklarıdır. Biz bakanlık olarak tüm su kaynaklarımız için 2008 yılından itibaren başlattığımız çalışma ile havza koruma eylem planlarını hazırladık. Bu eylem planları çerçevesinde Türkiye'nin 25 havzasının tamamında su kirliliğine karşı tedbirlerin nerede, ne zaman, kim tarafından alınması gerektiğini belirleyerek, planlar haline getirdik. Geçtiğimiz yıl da bunları Yüksek Planlama Kurulu kararları haline getirerek, bir havza stratejisi olarak yayınladık" ifadelerini kullandı. -

Kaynak: AA / Güncel

Lütfi Akca Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title