Haberler

Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu Üsküp'te Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Üsküp'te düzenlenen 6. Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu salon detay görüntüleri- Hediye takdim töreni detay görüntüleri - Makedonya Tıp Öğrencileri Derneği Başkanı Stefan Vasilevski açıklama detay görüntüleri - TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki açıklama detay görüntüleri - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman açıklama detay görüntüleri Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu Üsküp'te başladı- Sempozyuma, Makedonya'nın yanı sıra aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20'den fazla ülkeden hekimler katılıyor Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle düzenlenen 6. Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Üsküp'te düzenlenen 6. Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu salon detay görüntüleri- Hediye takdim töreni detay görüntüleri - Makedonya Tıp Öğrencileri Derneği Başkanı Stefan Vasilevski açıklama detay görüntüleri - TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki açıklama detay görüntüleri - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman açıklama detay görüntüleri Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu Üsküp'te başladı- Sempozyuma, Makedonya'nın yanı sıra aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20'den fazla ülkeden hekimler katılıyor Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle düzenlenen 6. Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.Sempozyuma, Makedonya'nın yanı sıra aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20'den fazla ülkeden doktorlar katılıyor.Makedonya Tıp Öğrencileri Derneği Başkanı Stefan Vasilevski, yaptığı açıklamada, sempozyuma tıp, eczacılık, diş hekimliği, veterinerlik bölümlerinden mezun gençlerin de katıldığını ifade ederek amaçlarının bu tür organizasyonlarla gençlerin daha kaliteli eğitim almasını hedeflediklerini söyledi.TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, kurum olarak Makedonya'da sağlık alanında birçok proje yürüttüklerini belirterek tıp öğrencileriyle bu yıl iki sempozyum gerçekleştirdiklerini, bu sempozyumlara 100'den fazla ülkeden 500'ü aşkın doktorun katıldığını aktardı.Tiryaki, bundan sonra da bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.Sempozyuma Türkiye'den katılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Üsküp'te bulunmaktan ve 6. Dünya Sağlık Öğrencileri Sempozyumu'na katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sempozyum kapsamında toplumsal konuların yanı sıra etnik ve cinsel ayrımcılık ve sağlık sistemi konuları üzerinde durulacağını söyledi.Sempozyum 22 Kasım'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Türkiye Teoman Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title