Haberler

Dünya Hayırseverlik Anketi

İngiltere merkezli Hayır İşleri Yardım Vakfı (CAF) tarafından 135 ülkede yapıldığı belirtilen araştırmada, Türkiye'nin 128. sırada yer aldığı belirtildi Vakıflar Genel Müdürü Ertem: "Hayırseverlik konusunda bir duyarlılık yaratmak, var olan sorunları masaya yatırıp çözmek gerekiyor"

İngiltere merkezli Hayır İşleri Yardım Vakfı (CAF) tarafından 135 ülkede yapıldığı belirtilen araştırmada, Türkiye'nin 128. sırada yer aldığı belirtildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere merkezli Charities Aid Foundation, (Hayır İşleri Yardım Vakfı-CAF), 135 ülkede "hayırseverlik" araştırması yaptırdı. Ankete Türkiye'den bin kişi katıldı. Anket sonucunda, Türkiye'nin 128. sırada yer aldığı ve Türk insanının dünya standartlarına göre "hayırsever" olmadığı sonucunun ortaya çıktığı ifade edildi.

Türk insanı hayırseverlik konusunda; 2013 yılında 135 ülke arasında 128. sırada, 2012 yılında 146 ülke arasında 137. sırada, 2011 yılında, 153 ülke arasında 136. sırada, 2010 yılında, 153 ülke arasında 134. sırada yer aldı.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Osmanlı döneminde 250 bin hayır vakfının kurulduğunu hatırlatarak, bu vakıfların şu anda 52 bininin bulunduğunun altını çizdi.

Ertem, "Günümüzde Medeni Kanun hükümlerine göre kurulan yeni vakıfların sayısı sadece 4 bin 800 civarında. Osmanlı gibi hayırsever bir ecdadın evlatlarıyız. Böyle bir kuşağın bu araştırmada neden son sıralarda olduğunu merak ediyoruz. Bunun için önümüzdeki Ocak ayında hayırseverlikle ilgili bir panel düzenlemeye karar verdik. Sonuçta vakıf kurumunu oluşturan ana unsurlardan biri hayırseverliktir" ifadesini kullandı.

-"Araştırmayı yapanlar da Türkiye'ye geliyor"

Bu konunun kendilerinin görev alanında olduğunu, panelin sonunda ortaya çıkacak sonuç bildirgesinin de mevzuatta bir takım düzenlemeler ve değişiklikler yapmayı sağlayabileceğini belirten Ertem, mevzuatta yapılacak bir takım değişiklikler ve teşvikler ile hayırseverliğin daha kolay hale getirilebileceğini, teşvik edilebileceğini kaydetti.

Araştırmada neden sürekli en alt sıralarda yer alındığını tartışacaklarını vurgulayan Genel Müdür Ertem, "Araştırmayı yapan Gallup'un temsilcileri ile Charities Aid Foundation yetkilileri de panele iştirak edeceklerini bildirdiler, bununla beraber, konuyla ilgili akademisyenler ve sivil toplum örgütleri de bu tartışmaya katılacaklar. Hayırseverlik konusunda bir duyarlılık yaratmak, var olan sorunları masaya yatırıp çözmek gerekiyor" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title