Haberler

Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 2. Dünya Göçebe Oyunlarına hazırlıkların başlamasına ilişkin düzenlenen tören- Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın törende hazır bulunması- Kırgızistan Spor Devlet Komitesi binası dış cephesi- İmza töreni- Dünya Etnospor Konfederasyonu Bişkek Ofisi açılış tören İkinci Dünya Göçebe Oyunları'na doğru- Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, hazırlıkların başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı Kırgızistan'ın ev sahipliğinde geçen yıl ilki düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın ikincisi için hazırlıklara başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 2. Dünya Göçebe Oyunlarına hazırlıkların başlamasına ilişkin düzenlenen tören- Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın törende hazır bulunması- Kırgızistan Spor Devlet Komitesi binası dış cephesi- İmza töreni- Dünya Etno spor Konfederasyonu Bişkek Ofisi açılış tören İkinci Dünya Göçebe Oyunları'na doğru- Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, hazırlıkların başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı Kırgızistan'ın ev sahipliğinde geçen yıl ilki düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın ikincisi için hazırlıklara başlandı. Geleneksel spor kültürlerini yaşatmak ve göçebe oyunlarını dünyaya açmak amacıyla eylül ayında Kırgızistan'da kurulan ve başkanlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan getirildiği Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonunun organizasyon komitesi, hazırlıkların başlaması kapsamında Bişkek'te görkemli bir tören düzenledi. Başkan Bilal Erdoğan'ın da katıldığı törende, ülkenin üst düzey bürokratları, bakanları, milletvekilleri, bazı büyükelçilik temsilcileri ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Bölüm Başkanı Sapar İsakov, Kırgızistan'ın tatil merkezi Issık Göl'de, Eylül 2016'da İkinci Dünya Göçebe Oyunlarının düzenlenmesi için hazırlıklara başlandığını açıkladı. Erdoğan ve beraberindeki heyetin Bişkek'teki temasları çerçevesinde ayrıca, merkezi İstanbul'da olacak Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonunun Bişkek ofisi de törenle açıldı. - Erdoğan: "Gençlerimiz ata sporlarıyla ilgilensin" Başbakanlık İdaresi Başkanı Nurhanbek Momunaliyev'in de katıldığı törende Erdoğan, "Bizler, ortak kültürü ve ortak değerleri yaşatmanın mücadelesini veriyoruz" dedi. Erdoğan, geleneksel sporların yeni nesillere doğru tanıtılması için profesyonel organizasyonlara ihtiyaç olduğunu belirterek, "Gençlerimiz, kendi ata sporlarıyla ilgilensin. Kendi ata sporlarıyla vakit geçirsin ve böylece kendi kimliğinin daha farkında olarak yetişsin. Böylece, Türk milletlerinin ve Türk halklarının kendi kültürü ile geleceğe yürümesi sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı. Oyunların ikincisinin, Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonunun ilk önemli etkinliği olacağını ifade eden Erdoğan, organizasyonun, bir gün 100'e yakın ülkenin katılımıyla gerçekleştirileceğine ve milyarlarca insanın olimpiyat gibi bu oyunları izleyeceğine inandığını vurguladı. Erdoğan, Başbakanlık Gençlik Beden Kültürü ve Spor Devlet Komitesi Başkanı Şeyşenkul Bakirov tarafından da kabul edildi.Erdoğan, Bakirov ve Kırgızistan Devlet Spor ve Beden Kültürü Akademisi Rektörü Doç. Dr. Toktobek İmanaliyev arasında işbirliği protokolü imzaladı. Burada Erdoğan'a Kırgız milli kıyafeti giydirildi ve Kırgız Spor ve Beden Eğitimi Ansiklopedisi hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Kırgızistan Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title