Haberler

Dünya Engelliler Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dursun Ali Şahin'in salona girişi- Dursun Ali Şahin'in konuşması Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Engelli kişi hiçbir iş yapmasa bile, hanımına, çocuğuna veya anne ve babasına 'ben işe gidiyorum' demesi ne kadar güzel bir olaydır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dursun Ali Şahin'in salona girişi- Dursun Ali Şahin'in konuşması Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Engelli kişi hiçbir iş yapmasa bile, hanımına, çocuğuna veya anne ve babasına 'ben işe gidiyorum' demesi ne kadar güzel bir olaydır" dedi.Şahin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla valilikte engelli derneklerini kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin durumunun her yönden güzele gittiğini söyledi.Eğitim, sağlık, maliye, devlet ve özel kurumlar ile engellilerle ilgili güzel adımlar atıldığını belirten Şahin, "Aynaya baktığınızda yüzünüzü, kulağınızı, dudağınızı ve yani beş duyunun tamamını görüyorsunuz. Devletteki gidişatta odur. Efendim aksaklıklar oluyormuş. Olacak tabi efendim. İnsanoğlu'nun olduğu yerde aksaklık mutlaka olur. Hemen küplere binmemek lazım, niye böyle oluyor dememek lazım" diye konuştu.Son yıllarda engellilere yönelik birçok güzel adım atıldığını aktaran Şahin, 15 yıl öncesinde engellilerin eve kapalı şekilde yaşadığını ifade etti.Engellilerin düzenlenen etkinlikler sayesinde sosyalleştiğini dile getiren Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi anne, baba ve çocuk ne kadar mutlu. Çünkü maaş veriyor devlet. Şu an tüm Türkiye'de 467 bin kişi evde bakım ücreti alıyor. Askeri ücret, bin liraya yakın alıyor. Ne kadar güzel bir şey. Bu devlete ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükür etsek azdır. Allah keşke daha fazlasını verse de herkese iş imkanı sağlansa. Engelli vatandaşları daha önce devlet dairelerinde göremiyorduk. Şimdi bakın devlet dairelerinde çalışabiliyorlar. Engelli kişi hiçbir iş yapmasa bile, hanımına, çocuğuna veya anne ve babasına 'ben işe gidiyorum' demesi ne kadar güzel bir olaydır. Sosyal hayata katılıyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Dursun Ali Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title