Haberler

Dünya Ekonomik Forumu

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "(Dolardaki yükseliş) Piyasanın kendi şartları içerisinde bir düzenleme yapacağına inanıyorum" "Türkiye 2014 yılı itibariyle büyümesini yüzde 3'ün çok üzerinde bir yerde tamamlar"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki yükselişe ilişkin, "Piyasanın kendi şartları içerisinde bir düzenleme yapacağına inanıyorum" dedi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" temalı özel toplantısının ikinci gününde düzenlenen paneldeki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, dolardaki yükseliş nedeniyle kimsenin endişelenmemesi gerektiğini ifade etti.

"Dolar, 2,10'un altına indiğinde nasıl hafif rahatsız olduysak, bu da bizim için biraz rahatsız olduğumuz bir şeydir" diyen Zeybekci, müdahaleyi öngörmediğini ve böyle bir şeyin olmaması gerektiğine inandığını söyledi.

Piyasanın kendi şartları içerisinde bir düzenleme yapacağına inandığını belirten Zeybekci, piyasanın spekülatif ve manipülasyon amaçlı durumları kendi içerisinde halledeceğini dile getirdi.

Zeybekci, dolarda yaşanan hareketlenmedeki en önemli sebebin, uluslararası piyasada doların diğer para birimlerine karşı değer kazanması olduğunu vurgulayarak, endişe edilecek hiçbir şey olmadığını kaydetti.

Kur artışından kaynaklanan enflasyonun içindeki maliyete zaten katlandıklarına dikkati çeken Zeybekci, şimdi bu durumun o kadar etkili olacağını düşünmediğini aktardı.

Zeybekci, ihracatın büyümeye katkısının, yıl sonu itibariyle yüzde 2,5'in üzerinde olacağını kaydederek, "Yıl sonu için 3,5'in biraz üzerinde büyüme olması gayet muhtemel. Büyüme beklentimizi yüksek tutuyoruz. Önümüzdeki sene çok daha iyi olacak. Türkiye 2014 yılı itibariyle büyümesini yüzde 3'ün çok üzerinde bir yerde tamamlar" diye konuştu.

"Telaş olmasını gerektirecek bir şey yok"

Kurun şu anki durumunun, Türkiye'nin dış ticaret açığını olumlu yönde etkileyerek, dış ticaret açığını azaltacağını belirten Zeybekci, "Bizde bir telaş yok. Merkez Bankası'nda da bir telaş yok. Telaş olmasını gerektirecek bir şey yok" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Zeybekci, Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifasına ilişkin bir soru üzerine ise "Ömer Cihad Vardan'ın atanacağı bilgisi, istifasından önce Rifat Bey'de vardı. Ömer Bey'in ismini Rifat Bey'le istişare ederek yönetim kuruluna yazdık. Hisarcıklıoğlu'nun istifası ise kendi tercihi" karşılığını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title