Haberler

Dünya Ehlibeyt Vakfından MEB'e Öneri

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına, Alevilik ve Bektaşilik ile ilgili ders kitaplarına konulacak öğretiler hakkında önerileri ve geniş bilgiler içeren kaynakları sunduklarını bildirdi.

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına, Alevilik ve Bektaşilik ile ilgili ders kitaplarına konulacak öğretiler hakkında önerileri ve geniş bilgiler içeren kaynakları sunduklarını bildirdi.

Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Aleviliğin, inanç itibarıyla İslam'ın özü ve İslam'ın tasavvuf yorumu olduğunu, tüm Sünnilerin de aynı şekilde Kur'an-ı Kerim'in ve Ehlibeyt'in ortak değerleriyle tasavvuf ve muhabbet ritüelleriyle, Alevilerle aynı inanca sahip bulunduğunu aktardı.

Cemevlerinde Hazreti Peygamberin Ehlibeyt'le ilgili çok sayıda hadisleri ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunduğunu belirten Altun, şunları kaydetti:

"On iki imamlar anılır, onların içtihatları anlatılır. Ayrıca Alevilikte dört kapı kırk makam değerleri herkesin bilmesi gereken inanç değerleridir. Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Mevlana, Pir Sultan Abdal gibi bütün düşünürler anılarak, deyişleri okunup, semahlar dönülmektedir. İnsanların ehli kamil olması, insanı insan yapan değerlere sahip olması anlatılır. Tasavvuf ve muhabbet, ibadetin ana zemini kabul edilir. Bütün dünyadaki farklı inançlarda zalimlik, cahillik hariç hepsi hak kabul edilir. Kadınlar baş tacı ve ana kabul edilerek, cemlerde en üst bölümde otururlar. Kadınlara duyulan saygı büyüktür."

Açıklamada, bu konuda ellerinde geniş kaynakların bulunduğunu vurgulayan Altun, "Çünkü Aleviliği İslam dışı gören ideolojiyle karıştıran, Alevi İslam ve Sünni İslam diye ayrım yapanların hepsi yanlıştırlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title