Haberler

Dünya Çocuk Günü

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından 1954 yılından itibaren her yıl ekim ayının ilk pazartesi gününün "Dünya Çocuk Günü" olarak kabul edildiğini ve geleceğine önem veren Türkiye'nin de bu günü dünya ülkeleriyle birlikte kutladığını anımsattı.

Çocukların iyi yetiştirilmesi ve değişen yaşam koşullarına uyum sağlamaları için gerekli ortamların hazırlanmasının herkesin ortak çabası olduğunu ifade eden Çelik, şunları aktardı:

"Gelecek çocuklarındır. Gerek yönetim, gerekse aileleri olarak çocuklarımıza duyduğumuz sonsuz sevgiye, ilgi ve bilgiyi de ekleyerek onların yolunu açmak azmindeyiz. Her çocuk kendisinin ya da ailesinin ırk, dil, din, cinsiyet, renk, siyasi görüş ve kökeni bakımından hiçbir ayrım yapılmaksızın eşit haklara sahiptir. Geleceğimizin teminatı ve yöneticisi olan çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Başta eğitim olmak üzere sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, öz güveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirmek için çaba gösteren milletler, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün milli egemenliğin temsilcisi olan TBMM'nin kuruluşunu, 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak çocuklara armağan etmiş olması da dünyada ilk ve tek örnek olup milletçe çocuklarımıza verdiğimiz değer ve duyduğumuz güvenin işaretidir."

- 2016 yılında 940 çocuğa 5 milyon 750 bin lira yardım

Vali Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ihtiyaç içindeki tüm çocukların öncelikle kendi ailesi yanında, mümkün değilse koruyucu aile, evlat edindirme yoluyla korunması, bakımı veya sosyal ve ekonomik destek, rehberlik, rehabilitasyon, koruyucu ve önleyici hizmetlerle iş ve meslek sahibi yapılarak topluma yararlı bireyler haline getirilmelerine çalışıldığını vurguladı.

2016 yılında ekonomik güçlük çeken 940 kişiye 5 milyon 750 bin lira sosyal ve ekonomik destek verilerek aile yanında bakımlarının sağlandığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Evlat edindirme hizmeti olarak 2016 yılında 6 çocuk aile yanına yerleştirilmiştir. Ayrıca koruyucu aile hizmeti alanında 61 çocuğumuzun bakım, eğitim ve yetiştirilme bedeli olarak 2016 yılında bugüne kadar 715 bin 500 lira ödenmiştir. Son dönemde en çok 6-8 çocuğun barınıp yaşamlarını sürdürebileceği, arkadaşlık ve komşuluk gibi kavramları doyasıya yaşayabileceği 'Çocuk Evleri Projesi' hayata geçirilmiş olup 15 adet çocuk evimizde çocuklarımızın korunma ve bakımlarına yönelik tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. İlimizde 13-18 yaş arası gruplara hizmet vermek üzere 5 adet dubleks ev ile 1 adet idari binadan oluşan 50 kapasiteli Çocuk Evleri Sitesi de inşa edilmiş ve 41 erkek çocuğumuz bu sitede korunma ve bakım altında bulunmaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Günü Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title