Haberler

Dünya Çiftçiler Günü

Kaynarca ve Akyazı ilçelerinde Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kaynarca ve Akyazı ilçelerinde Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kaynarca Ziraat Odasındaki programda konuşan Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, insanlığın varoluşundan bu yana üretmenin yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Çiftçiliğin ilk çağlardan bugüne vazifesi değişmeyen tek meslek olduğunu belirten Çakar, "Dünya ekonomik dengelerinin temel taşlarından olan ziraat, ülkemiz ekonomisinin de temelidir. Çiftçiler olarak 365 gün üretim yapıyoruz. Bu da gerek ulusal gerekse uluslararası çapta tam manasıyla saygınlık duyulması gereken bir olgudur. 'Köylü milletin efendisidir' anlayışıyla yol alınıp eli nasırlı çiftçiler ötekileştirilmeden bir sosyal ve ekonomik hayat tarzı oluşturulmalıdır. Bu doğrultuda ilçemiz ve tüm çiftçilerimizin günü kutlu olsun." diye konuştu.

Program sonunda katılımcılara pilav ve ayran dağıtıldı.

Akyazı

Akyazı ilçesinde Çiftçiler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu programda konuşan Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, çiftçilerin daha iyi hizmet alabilmeleri çalıştıklarını kaydetti.

Çiftçilerin her türlü zorluğa rağmen üretmekten vazgeçmediğini belirten Bayraktar, "Bu çalışmalarda bizlerde çiftçi temsilcisi olarak, sivil toplum örgütleri olarak onların icra ettikleri mesleklerini kolaylaştırmaya ve kazançlarını artırma yönünde tedbirler alma konusunda gayret sarf etmekteyiz." diye konuştu.

Çiftçiler daha sonra Kenan Sofuoğlu Parkında verilen kahvaltı programına katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çiftçiler Günü Şener Bayraktar Kaynarca Akyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title