Haberler

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

Manisa'da Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, gözünü bağlayarak yolun karşısına geçmeye çalışırken başarılı olamayınca görme engellilerden destek aldı.

Manisa'da Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, gözünü bağlayarak yolun karşısına geçmeye çalışırken başarılı olamayınca görme engellilerden destek aldı.

Manisa Altı Nokta Körler Derneği tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Şehzadeler ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Çok sayıda vatandaşın beyaz kurdelelerle gözlerini kapatarak destek verdiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'na kadar devam etti.

Yürüyüş sonunda gazetecilere açıklama yapan Manisa Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan, Manisa'nın daha önce "engelsiz şehir" ödülünü aldığını belirterek, engelli vatandaşların kamusal alanda serbest hareket edebilecek güvenli ortamlar oluşturulmasını beklediğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda beyaz kurdele ile gözlerini kapatarak eline aldığı bastonla yürümeye başladı.

Yolun karşısına geçemeyen Özel'e görme engelli Mehmet Ali Kıvrak yardımcı oldu.

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada görme engellilerin duygularını anlamak amacıyla yaptığı bu yürüyüşün kendisi için önemli bir deneyim olduğunu kaydetti.

Engellilerin kent içerisindeki yaşam standartlarını yükseltme konusunda yerel yönetimlere önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Özel, şunları söyledi:

"Yol üzerinde rehber çizgilerin olmaması nedeniyle ne yöne gideceğimi bilemedim. Trafik ışıklarını da göremediğim için korktum ve geçemedim. Ölüm tehlikesi var çünkü. Arkadaşlar yeşil ışık yandığını söyleyince geçebildim. Yolun diğer tarafında ise rehber çizgileri vardı. Oradan itibaren sanki hareket kabiliyetimiz on kat artmış gibi oldu. Çünkü bastonu rehber yoldaki oyuklara koyduğunuzda güvenli bir şekilde gidebiliyorsunuz. Bu şunu gösteriyor, başta yerel yönetimlerin bu anlamda çok önemli görevleri var. Bu yolun tüm şehirlerde, tüm ilçelerde her evin önünden gidebilecek şekilde yaygınlaştırılması lazım. Aksi taktirde görme engelli hayattan tamamen izole olmuş oluyor. Birisine ihtiyaç duymuş oluyor. Benim için son derece önemli bir deneyim oldu."

Konuşmaların ardından dernek üyeleri ve görme engelliler, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title