Haberler

Dünya Bankası Türkiye'yi Seçim İçin Uyardı, Büyüme Tahminini Düşürdü

Güncelleme:

Dünya Bankası 2015 sonunda Türkiye için büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3'e indirdi. Banka seçimlere yönelik uyarılarda bulundu.

Dünya Bankası Türkiye'ye yönelik büyüme tahminlerini açıkladı ve seçimlerle ilgili uyarılarda bulundu. Türkiye için büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3'e indirdi.

ESKİ TAHMİNDEN VAZGEÇTİ

Dünya Bankası 14 Ocak tarihinde Türkiye ekonomisinin 2015'te yüzde 3,5; 2016'da yüzde 3,7; 2017'de ise yüzde 3,9 oranında büyüme kaydedebileceği tahmininde bulunmuştu.

ENFLASYON TAHMİNİNİ DE AÇIKLADI

Dünya Bankası'na göre Türkiye'nin 2015 sonunda yüzde 3 büyümesini beklediğini belirtti. Banka, enflasyon tahminini ise yüzde 7 olarak açıkladı ve güvenin yeniden tesisi için seçim sonrasında reformların hızla uygulanması gerektiğini vurguladı.

Banka, 2016 yılı için büyüme tahminini yüzde 3,9; 2017 için yüzde 3,7 olarak açıkladı.

YATIRIMCI UYARISI

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada seçimlere yönelik uyarı da geldi.

Banka, önümüzdeki genel seçimlere yönelik belirsizliğin yatırımcı davranışlarını olumsuz etkilemeye devam ettiğine işaret etti.

Notta, "Önümüzdeki genel seçimlerle ilgili belirsizlik yatırımcı davranışlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor; güvenin yeniden tesis edilebilmesi için yapısal reformların hızlı bir şekilde uygulanması kritik önem taşıyor" denildi.

CARİ AÇIK TAHMİNİ

Dünya Bankası, Türkiye'de bu yıl cari açığın 34,6 milyar dolar olmasını beklediğini belirtti. 2016 yılı için beklentisini ise 41,5 milyar dolar olarak açıkladı.

Banka enflasyona yönelik tahminlerini de dile getirdi.

Bankadan yapılan açıklamada yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 7 olarak belirlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dünya Bankası Türkiye Kobi Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (38)

HaydaaMobil-IOS:

Hay ben bu akp lilerin beynini ya. Birader 4 yıllık üniversite bitirmeyenler oy kullanmasa bu akp barajı geçemez

23
115
yanıtYanıtla
MİROĞLU:

Sen işine bak dünya bankasımısın nesin. Herşeye burnunu sokma.

93
23
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Her türlü yolsuzluğu yapıp kendilerini AK gibi göstermekte bir başarıdır.

20
45
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Receb. Ihtibar. Yok. Tr. Oooooooooo

6
38
yanıtYanıtla
eddie murphymobilWeb@haberler.com:

her yonden ulkemize saldiriyorlar birlik zamani

30
5
yanıtYanıtla
N.B.CmobilWeb@haberler.com:

KIZMAYIN BANA NE YAPAYIM EKMEK PARASI YORUM BAŞI BEŞ LİRA ALIYORUM MHPDEN. NE KADAR ÇOK YAZARSAM O KADAR ÇOK PARA ALIYORUM BAZEN GÜNLÜK KAZANCIM 100 TL GEÇİYOR. IRKÇILIK YORUMLARI YAZMAM İÇİN EMİR ALDIM

8
23
yanıtYanıtla
SÜLEYMAN:

YALAN. . VALLAHİ YALAN ENFLASYON 30. . 40. . . CİVARINDA NEYE GÖRE YÜZDE 7 Bİ AÇIKLA PETROL DE. . ENERJİ DE. . PATETES DE BAKALIM KAÇ . . DOLAR DEME 100. . . . DE. . . 100

8
16
yanıtYanıtla
Boş konuşmayınmobilWeb@haberler.com:

Eski zihniyetleri bırakın artık yeni bir Türkiye için birlik olalım dünyaya fark atmanın zamanı geldi siyaset için birbirinizi yemeyin...

17
6
yanıtYanıtla
Hkn B:

ey benim saf güzel halkım 12 yıldır abd li finans kuruluşlarından borç olarak bankalara gelen yahudi parasını kredi adı altında çatır çatır yediniz sizde sandınızki akp başarılı eknomiyi canlandırdı her çıkışın bi inişi var şimdi o borçları geri ödeme zamanı geldi akp tüm ülkeyi büyük finans kurluşlarının kölesi haline getirdi uyanın artık

14
9
yanıtYanıtla
ccbb:

forever akp

11
9
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title