Haberler

Dünya Anneleri Alanya'da Buluştu

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir'in girişimleri ile Dünya Anneleri Dostluk Gecesi düzenlendi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir'in girişimleri ile Dünya Anneleri Dostluk Gecesi düzenlendi.

Ayşe Özdemir öncülüğünde başlatılan "El Üstünde Kimin Eli Var" projesi çerçevesinde Dünya Anneleri Dostluk Gecesi, Banana Beach Club'da düzenlendi. Açılış konuşmasını Ayşe Özdemir'in yaptığı gecede, Alanya'da yerleşik olarak yaşayan yabancı gelinler kendi kültürlerini yansıtan dans gösterileri sundu. 400 kadının katıldığı gecede Finlandiya, Rusya, Slovakya, Almanya, Polonya ve Türkiye'den kadınlar dans ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi. Bazı katılımcıların şarkı söylediği gecede Finlandiya grubu üyeleri 3 kuşak olarak katıldı. Aralarında yerleşik yabancı gelinlerin yer aldığı Alanya'nın Sultanları adlı grup

Türkiye'nin farklı yörelerinden derlenen

dans gösterilerinin ardından seyircilerinde katılımıyla halay çekti.

Ayşe Özdemir, yaptığı konuşmada, El Üstünde Kimin Eli Var platformunu kuralı 6 ay olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kısa sürede heyecanlı projelerle çok güzel birliktelik sağladık. Yabancı gelinleri ağırlamak onlarla birlikteliği sunmak içindi. Alanyalı Sultanlarımız ve diğer gruplar çok güzeldi. Her milletten insan var. Hepimiz anneyiz. Bu birleşimden dolayı çok mutluyuz, bunun tüm ülkeye sinerji olarak yayılacağına kalben inanıyorum."

Mili Hakem ve Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu'nun eşi ve Alanya'nın Sultanları grubu üyesi Paulina Müftüoğlu da, 20 yıldır Alanya'da yaşadığını ve yeni gelinleri kaynaştırmak için böyle gece düzenlediklerini dile getirdi.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Üyesi ve yerel bir televizyonda yerleşik yabancılara yönelik televizyon programı yapan Julia Alaettinoğlu da yabancı gelinlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaşamının büyük bölümünü Almanya'da geçiren Hülya Eryılmaz ise Alanya'daki farklı kültürlerden çok sayıda insanı kaynaştırmak ve dostluklarını pekiştirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Özdemir Finlandiya Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title