Haberler

'Dua Edelim Hacca Git' Deyip Bileziklerini Çaldılar

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişi, 80 yaşındaki Pakize Arısoy'ya, "Senin için dua edeceğiz."

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişi, 80 yaşındaki Pakize Arısoy'ya, "Senin için dua edeceğiz. Hacca, umreye gideceksin" diyerek kolundaki 4 altın bileziği alıp kaçtı. Şüphelilerin güvenlik kamerası ile görüntülendiği olayda şikayetçi olan Pakize Arısoy, "Kefem paramdı" dediği bileziklerinin bulunması için polisten yardım istedi.

Yalvaç'ta semt pazarında alışveriş yapan Pakize Arısoy'u takip eden 3 kişi bir süre sonra yanına yaklaşarak sohbet etti. Arısoy'a, hacca gitmek isteyen ancak bir türlü gidemeyen yaşlılar için dua okuduklarını söyleyen şüpheliler, "Teyze sana da dua okuyalım. Hacca, umreye gidersin" dedi. Söylenenlere inanan Pakize Arısoy, tanımadığı bu kişilerle birlikte Uluyol Caddesi'ne gitti. Çevrede kimsenin olmadığını gören şüpheliler, bir apartmana girerek Pakize Arısoy için dua okumaya başlarken, "Teyze dua okumak için altın lazım' diyerek kolundaki bilezikleri aldı. 2 şüpheli kısa süre sonra aldıkları bileziklerle apartmandan kaçarken, diğer şüpheli dua okumaya devam etti.

Duanın ardından arkadaşlarını çağırma bahanesiyle dışarı çıkan diğer şüpheli de kayıplara karıştı. Uzun süre şüphelilerin dönmesini bekleyen Pakize Arısoy, dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

"KEFEM PARAMDI"

Şikayetçi olan Pakize Arısoy, bileziklerinin bulunması için polisten yardım istedi. Şüphelilerle pazarda tanıştığını anlatan Pakize Arısoy, olayı şöyle anlattı:

"Pazarda yanıma 3 kişi geldi, oğlum Mustafa'yı sordular. Biraz konuştuktan sonra hacca gitmek isteyen ancak gidemeyenler için dua okuduklarını söylediler. Ardından, 'Mahallenizde oturan Şerife teyze için de dua okuduk, yemek verdik. O umreye gitti' dediler. Benim için de dua okumalarını istedim. Bana 'Dua için altın lazım' dediler. Bileziklerimi çıkarıp verdim. Sonra 'Bunları bir poşete koyalım' deyip sırayla dışarı çıktılar. Son olarak yanımda kalan kişi de çıkıp gitti. Gelmeyince yoldan geçenlere sordum. Dolandırıldığımı o zaman anladım."

POLİS KİMLİKLERİ TESPİT ETTİ

Uluyol Caddesi'nde inceleme yapan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, kameralara yansıyan şüphelilerin kimliklerini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Yalvaç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title