Haberler

DTK: KDP Akıl Tutulması Yaşıyor

Güncelleme:

Demokratik Toplum Kongresi, KDP'nin Irak Kürdistanı'ndaki operasyonları için yaptığı açıklamada, "KDP akıl tutulması yaşıyor" dedi.

Irak Kürdistanı'nda KDP'nin dün PKK'ya yakın birçok kuruma yönelik gerçekleştirdiği baskın ve gözaltıları Türkiye'deki 'KCK' operasyonlarına benzeten DTK, "Kime hizmet ettiğini görmeyen, kendisine de zarar verdiğini göremeyecek kadar siyasi körlük içinde olan KDP bir akıl tutulması yaşamaktadır" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KDP'nin Irak Kürdistanı'nda dün PKK'ya yakın birçok kurum ve kuruluşa karşı gerçekleştirdiği baskın ve gözaltıları sert bir dille kınadığı açıklamasında şöyle dedi:

"Egemen güçler tarafından inkâr, imha ve asimilasyon politikalarına tabi tutulan, Tarih sahnesinde silinmek istenen Kürt halkı, direnişiyle örgütlülüğüyle kendini hep var etmiştir. Kürt halkının gasp edilen haklarını geri alması kazanımlarının kalıcı hale gelmesi aynı zamanda Ortadoğu'nun demokratikleşmesidir. Bunun için de Kürt halkının ulusal birliğini güçlendirmesi tarihi bir önem arz etmektedir. Bu tarihi süreçte Kürt ulusal kongresini gerçekleştirmek gerekirken KDP'nin son süreçte Rojavaya yönelik ambargo, hendek vb politikaları Hewler, Duhok ve Zaxo'da aralarında KNK ve PÇDK temsilciliği, Roja Welat Gazetesi, Kürdistan Özgür Kadınlar Kurum (RJAK) Yurtsever Gençlik Merkezi, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Hewler Bürosu'nun da bulunduğu birçok kuruma baskın düzenlemesi baskında çok sayıda kişinin bir şekilde gözaltına alınması kabul edilemezdir. Kürt kurumlarına yönelik yapılan bu baskın ve gözaltılar Türkiye'deki KCK operasyonlarını çağrıştırmaktadır.

DTK: KDP, KÜRT HALKININ ÖZGÜR YARINLARINA CİDDİ ZARARLAR VERİYOR

Kime hizmet ettiğini görmeyen, kendisine de zarar verdiğini göremeyecek kadar siyasi körlük içinde olan KDP bir akıl tutulması yaşamaktadır. Bu politika ve duruşuyla Ortadoğu'nun demokratik geleceğine Kürt halkının özgür yarınlarına ciddi zararlar veren KDP, ulusal birliği zedeleyici yanlış politikalarından bir an önce vazgeçmelidir. Bu yanlış politikalarından dolayı da Kürt halkından özür dilemeli, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır. Emperyal politikalara hizmet eden, demokrasi ve özgürlük mücadelesini darbeleyen KDP'nin politika ve uygulamalarını yanlış buluyor ve kınıyoruz. Tüm Kürdistan halkını ve kurumlarını da ulusal birliği güçlendirmeye KDP'nin yanlış politikalarına karşı tutum almaya davet ediyoruz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title