Haberler

DSP Genel Başkanı Türker: "Türkiye'de Gerçekleri Söyleyenler Susturuluyor"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “7 Haziran Genel Seçimi öncesinde Türkiye’de başkanlık rejimi tartışılıyor.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "7 Haziran Genel Seçimi öncesinde Türkiye'de başkanlık rejimi tartışılıyor. Seçime gidilirken medyada ne ekonomi, ne yoksulluk ne de gelir politikaları konuşuluyor. Türkiye'deki koro halinde gerçekleri söyleyenleri susturmaya çalışıyor. Medyada gerçekleri söyleyenlere yer verilmiyor" dedi.

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği'nin 34. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Türker yaptığı konuşmada, 13 yılda vatandaşların bankalara olan kredi borcunun 54 kat arttığını belirtti. Türker, "DSP iktidarında vatandaşların bankalara kredi borcu 6 buçuk milyar TL idi. Son 13 yılda bu borç 54 kat arttı ve yaklaşık 355 milyar TL oldu. Vatandaş yaşamını borçlanarak karşılıyor. Vatandaş geçinemiyor. Ekonomi dün yaşadığımız elektrik sisteminin çökmesi gibi çökmeye mahkumdur. Türkiye iyi yönetilmiyor" ifadesini kullandı.

Yem sanayinde hammadde ithalat bağımlılığının önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Türker, şöyle devam etti:

"Şikayet edilen hammadde ithalatı bağımlılığından kurtulmak için milli bir politikaya ihtiyaç var. Yem sanayicilerinin hammadde ithalatına bağımlılığı azaltacak projeler oluşturulmalıdır."

7 Haziran'da yapılacak seçimde Türkiye'nin kaderinin belirleneceğini belirten Türker, şunları kaydetti:

"7 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde vatandaşlara sadece parlamentodaki dört siyasi parti dayatılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar bağımsız olarak seçimlere girenlerin bile parti olarak barajı aşması için uğraşıyorlar. Bu seçim Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Türkiye'de maalesef rejim tartışılıyor. Türkiye'nin bağımsızlığı ve sürekliliği için parlamentoda temsil edilen partilerin sayısı artmalıdır. Barajın yüzde 10 değil, siyasette ve örgütlenme özgürlüğünde süreklilik ve devlet yardımı için gerekli yüzde 3 olduğu unutulmamalıdır. Seçime gidilirken medyada ne ekonomi, ne yoksulluk ne de gelir politikaları konuşuluyor. Türkiye'deki koro gerçekleri söyleyenleri susturmaya çalışıyor. Medyada gerçekleri söyleyenlere yer verilmiyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Masum Türker Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title