Haberler

DSP'den Eş Başkanlara Ziyaret

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve PM üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve PM üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Parti Meclisi (PM) toplantısına katılmak için Diyarbakır'a gelen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve PM üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aksakal, 13 Aralık'taki kurultayda parti genel başkanı seçildikten sonra ilk PM toplantısını Diyarbakır'da yapma kararı aldıklarını, bu kapsamda kente geldiklerini kaydetti. Aksakal, bölgede yaşanan olayların hiç kimseyi mutlu etmediğini belirterek, siyasetin gerçek mecrasından çıkarıldığını, toplumun sosyal yapısının karma karışık olduğunu, kimin solcu kimin sağcı olduğunun anlaşılamaz hale geldiğini söyledi.

"SİYASİ PARTİLER ÖZGÜR OLMALI"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eş Başkan Gültan Kışanak, demokratik yaşamın vazgeçilmez dinamiklerinden birisinin siyasi partiler olduğunu söyledi. Siyasi partilerin ülke sorunlarına çözüm önerilerini özgürce tartışabilmeleri ve bunu halka ulaştırabilmelerinin demokratik hayatın vazgeçilmezleri olduğunu hatırlatan Kışanak, "Ne yazık ki içinde bulunduğumuz günlerde bu konularda da büyük sıkıntılar yaşadığımız bir dönem. Gerçek anlamda demokrasiye kurumlarıyla, ilkeleriyle ve evrensel hukuk normlarıyla sahip çıkabilecek siyasi partilere ve siyasi çalışmalara çok ihtiyacımız olan bir dönem. Sizden de bu doğrultuda bir gayret ve çaba umuyoruz" dedi.

"BU GÖRÜNTÜLER BU ÜLKEYE YAKIŞMIYOR"

Eş Başkan Fırat Anlı ise, böylesi bir dönemde Diyarbakır'a gelmenin cesaret işi olduğunu belirterek, ülkenin bir parçasında, on binlerce kişinin yaşadığı yerlerde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini ifade etti. Bu durum karşısında en üst düzeyde dayanışmanın olması gerektiğini kaydeden Anlı, "Bu dönemde bu duyarlılığı göstermiş olmanız anlamlıdır. Keşke diğer siyasi partilerimiz de, bu ülke adına kaygı duyanlar ve herkesin kendi kimliği ile yaşamasından yana olanlar, bugün beraber olabilselerdi, biz bunu değil daha iyi, daha demokratik bir ülkede nasıl yaşayabilirizi konuşuyor olacaktık. Bu görüntüler bu ülkeye yakışmıyor" diye konuştu.

Baskı ve hak ihlallerinin arttığını, bundan yerel yönetimler olarak kendilerinin de paylarını aldıklarına dikkat çeken Anlı, bir kısım medyanın kendileriyle ilgili inanılmaz gerçek dışı, başka bir amaca hizmet eden tutum içerisinde olduğunu belirtti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fırat Anlı Aksakal Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title