Haberler

DSÖ, Ebola İçin Deneysel İlaçların Yolunu Açtı

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü, Ebola virüsü ile mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan ve bugüne kadar binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola virüsü ile mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıkladı.

Ebola salgınında deneysel ilaçların kullanılma imkanının tartışılması için DSÖ'nün bir araya getirdiği etik komitenin iki gün süren toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Ebola salgını çerçevesinde, etkisi ve yan etkileri bilinmeyen ilaçların potansiyel tedavi ve önleme yöntemi olarak kullanılabileceği bildirilen açıklamada, tedavi şeklinin şeffaf olması gerektiği kaydedildi.

Tedavinin hastanın rızası ve seçimi ile gerçekleşmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, tedavi neticesinde elde edilen bulguların toplanması ve paylaşılmasının ahlaki bir zorunluluk olduğu belirtildi.

DSÖ, Batı Afrika'daki Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone'de yayılan Ebola salgınını küresel sağlığı tehdit eden bir acil durum olarak ilan etmiş, 9 Ağustos'a kadar salgında 1013 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1848 yeni vaka kaydedildiğini bildirmişti. Hastalıkların tedavi şekilleri konusunda uluslararası karar verici örgüt olan DSÖ'nün Ebola hastalığı konusunda kayda aldığı herhangi bir ilaç veya aşı bulunmuyor.

İlaç firmaları, hastalığın sadece küçük ölçekli sağlık harcamaları yapabilen ülkelerde görülmesi ve ilaç satışlarından elde edilecek karların düşük olacağı düşüncesiyle Ebola virüsü için araştırma harcaması yapmaktan kaçınıyor. Bazı küçük ilaç firmalarının Ebola virüsü konusunda araştırmaları bulunduğu ancak bu araştırmaların şu ana kadar sadece laboratuvar ortamındaki hayvanlarda denendiği bildiriliyor.

Ebola'ya yol açan virüs sudan veya havadan geçmiyor, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title