Haberler

    Drogba Girdi Dertler Bitti: 2-1

    Fildişi Sahili, 2014 Dünya Kupası C Grubu'nda karşı karşıya geldiği Japonya'yı Bony ve Gervinho'dan gelen goller ile devirdi.

    2014 Dünya Kupası C Grubu #39;nun ikinci maçında Fildişi ve Japonya karşı karşıya geldi. Maçın ilk 45 dakikasında topa hakim olan taraf genelde Fildişi Sahili olsa da az ama öz oynayan taraf Japonya oldu. İstatistiksel üstünlüğü rakibinin eline bırakan Zaccheroni #39;nin öğrencileri, Keisuke Honda #39;nın füzesi ile ilk devreyi önde kapadı. İkinci yarıda, 63. dakikada Drogba oyuna dahil olurken Fildişi de 2 dakikada 2 gol buldu ve bir anda öne geçti. Maçın sonlarına doğru fiziki üstünlüğünü iyiden iyiye rakibine kabul ettiren Afrika temsilcisi üç puanı da kazanan taraf oldu.

    Karşılaşmaya Fildişi oldukça hızlı başladı. Özellikle Japonya #39;nın sol kanadını koridora çeviren Afrika temsilcisi, ilk 10 dakikada bu kanattan 4 orta yaptı. Yine bu kanattan Bony ve Gervinho ile ceza sahasından kaleyi yoklayan Fildişi Sahilleri, kaleyi tutturmayı başaramadı.

    HONDA #39;DAN FÜZE!

    İlk 15 dakika boyunca oyunu kontrolünde tutmayı başaran Fildişi, bu dakikadan itibaren 1 dakika boyunca topu kale önünden uzaklaştıramadı. Son olarak Bony topu taca yolladı ve Fildişi derin bir nefes aldı, ancak Yagamoto tacı hızlı kullandı ve ceza sahasındaki Keisuke Honda topu sert bir şutla doğrudan kaleye yolladı. 16. dakikada bu sert şutla kaleyi yoklayan Honda, meşin yuvarlağı ağlara yolladı ve skoru Japonya lehine 0-1 #39;e getirdi. Japonya maçın başından beri yediği büyük baskıyı gol ile kırdı.

    Golün ardından Fildişi toparlanmakta oldukça güçlük çekti. Japonya ise Uchida, Nagatomo ve Okazaki ile üç defa tehlikeli bir şekilde geldi. Kaleci Boubacar üst üste iki defa nefis kurtarışlarla gole izin vermedi. Fildişi golün ardından bir anda çöktü.

    Afrika temsilcisi 27. dakikada Yaya Toure ile etkili geldi, ancak Toure ceza sahasında çalımlarla şansını fazla zorlayınca topu kaybetti. Toure bu pozisyonda penaltı beklese de Şilili hakem devam kararı verdi. Maçta ilk yarım saat geçilirken Arthur Boca ile kaleyi frikikten yoklayan Fildişi, maç boyunca ilk defa bu kadar gole yaklaştı. Boca #39;nın frikiği az farkla auta gitti.

    İSTATİSTİKLER FİLDİŞİ #39;NİN SKOR JAPONYA #39;NIN

    İlk yarım saatlik dilimde Fildişi topla daha fazla oynayan taraf olsa da net pozisyonlara giren taraf Japonya oldu. Fildişi kanatları son paslar dışında etkili kullansa da en büyük tehlikelerini hep göbekten yarattı. Japonya ise hızlı ataklarla Fildişi karşısında ikinci golü aradı. Fildişi savunması Honda #39;yı durdurmakta büyük sıkıntı çekti.

    İlk devrenin sonlarına doğru tempo düşmeye başladı. Top bir o kalenin önünde bir bu kalenin önünde olsa da kalecileri zorlayacak hiçbir pozisyon olmadı. Savunmasında neredeyse hiç açık vermeyen Japonya, devreyi de 0-1 önde kapatmayı başardı.

    BONY OMZU İLE VURMASA

    İkinci yarıya hızlı başlayan Afrika temsilcisi henüz devrenin başında Bony ile çok net bir fırsat yakalasa da golcü oyuncu topa kafa yerine omzuyla vurdu ve net gol şansını tepti.

    Hafif bir sakatlıkla oynayan Kaptan Hasebe, ikinci yarıda fazla dayanamadı ve yerini Endo #39;ya bıraktı. Karşılaşmada bir saatlik süreyi geride bıraktığımızda Fildişi hala istediği futbolu oynamayı başaramadı. Japonya ise oyunun kontrolünü genel olarak elinde tutmayı başardı. İki takım da yer yer gole yaklaşsa da bu süreçte skoru değiştirecek bir tehlike yaşanmadı.

    Galatasaray #39;ın eski yıldızı Didier Drogba, 63. dakikada oyuna dahil olurken tribünlerden de büyük destek gördü. Drogba oyuna girer girmez yaptığı bir topuk pasıyla Wilfried Bony #39;yi kaleci ile karşı karşıya bıraktı, fakat Bony kaleciyi aşamadı.

    Fakat bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Aurier #39;in nefis ortasında Bony topu kafayla ağlara gönderdi ve skora 1-1 #39;lik denge geldi. Bu golden iki dakika sonra yine Aurier ortaladı bu sefer de Gervinho nefis bir kafa vuruşu yaptı ve bir anda skor 0-1 #39;den 2-1 #39;e geldi! İkinci golde Drogba pozisyonu başlatan isim olurken ceza sahasını da iyi karıştırırak Gervinho #39;ya rahat bir kafa vuruşu sağladı.

    Drogba #39;nın da oyuna dahil olmasıyla fiziken Fildişi Sahili #39;nin hücum hattıyla baş edemez hale gelen Japonya, 70 #39;li dakikalarda iyice dağılmaya başladı. Afrikalı oyuncular dakikalar geçtikçe oyunun her alanında fiziken ve kondisyon olarak Asyalı rakiplerine karşı üstünlük sağladılar.

    36 yaşındaki forvet ileride oldukça etkili olmayı başardı. Takımına kaleyi cepheden gören bir frikik kazandıran Drogba, alışık olduğumuz gibi topun başına geçti ve doğrudan kaleyi yokladı. Kawashima topu güçlükle kornere çeldi.

    Karşılaşmanın son 10 dakikasında da Fildişi Sahili, fiziksel üstünlüğünü konuştururken Japonya ise rakibini ısırmak dışında bir şey yapamadı. Gole daha yakın olan taraf Afrika temsilcisi oldu.

    Zaccheroni #39;nin öğrencileri turnuvaya mağlubiyetle başlarken, Fildişi Sahili ise Dünya Kupası #39;na zaferle başlamış oldu ve Kolombiya ile puanını eşledi.i

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Fildişi Sahili Wilfried Bony Japonya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title