Haberler

Dr. Yusuf Gedikli'ye Türk Kültürüne Hizmet Ödülü

Geçen hafta Dillerin Şifresi kitabıyla ESKADER’in 2015 dil bilimi ödülünü alan Dr. Yusuf Gedikli’ye bir ödül de merkezi Ankara’da bulunan TÜRKSAV vakfından geldi.

Geçen hafta Dillerin Şifresi kitabıyla ESKADER'in 2015 dil bilimi ödülünü alan Dr. Yusuf Gedikli'ye bir ödül de merkezi Ankara'da bulunan TÜRKSAV vakfından geldi.

Vakıf yaptığı açıklamada, Türk kültürüne yaptığı hizmetleri göz önüne alarak Gedikli'yi  Türk kültürüne hizmet ödülüne layık gördü. Dr. Gedikli, 1983'ten itibaren Türk dünyası dil ve edebiyatlarıyla ilgili 30'dan fazla kitaba, 500'den fazla makaleye imza attı. Gedikli'nin eserleri arasında ilk Azerbaycan şiir ve öykü antolojileri, ayrıca ünlü şair Şehriyar'ın bütün Türkçe şiirlerini Türkiye'de tam metin olarak yayımlamak da bulunuyor.

Yusuf Gedikli esas itibariyle Çin ve Latin kaynaklarında Hun Türklerine ait tıranskıripsiyonları çözmesiyle tanınmıştır. Çözümlerinin en önemlilerinden biri Avrupa Hunlarının ünlü hükümdarı Attila'nın hanımefendisinin Latinceye Cerca veya Creca olarak aktarılan unvanının Türkçe karşılığı olan *Körk "güzel" sözüdür.

Yusuf Gedikli son olarak ortaya yeni tezler ve bulgular koyduğu Dillerin Şifresi kitabıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bu kitabın ikinci cildinin yakında yayımlanacağı öğrenildi. Gedikli 1954 Trabzon - Akçaabat - Kuruçam köyü doğumludur.

Ödül töreni mayıs ayında Kazakistan'da yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Gedikli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title