Haberler

Dr. Mehmet Öz İsrail'de "Hayranı" Netanyahu ile Buluşuyor

Haaretz gazetesi, "Amerika'nın en ünlü doktoru" olarak nitelediği Dr İsrailli medya tarafından "Amerika'nın en ünlü doktoru" olarak nitelenen Dr.

Haaretz gazetesi, "Amerika'nın en ünlü doktoru" olarak nitelediği Dr İsrailli medya tarafından "Amerika'nın en ünlü doktoru" olarak nitelenen Dr. Mehmet Öz'in halen İsrail'e yaptığı ziyaret sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir görüşme yapacağına dikkat çekilirken "Netanyahu, "Dr. Öz Şovu'nin bir hayranıdır" denildi. Bu arada, İsrail'den Türkiye'ye geçecek olan Öz'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile "yakın ilişkileri"nin olduğu belirtilirken Netanyahu'nun Öz ile Türkiye- İsrail ilişkileri konusunda "özlü" bir görüşme yapması beklentisi de bulunuyor.

Haaretz gazetesi, eşi ve çocukları ile birlikte İsrail'i ziyaret eden Mehmet Öz ile yaptığı mülakatı yayımladı. Gazete Öz için "Amerika'nın en ünlü doktoru, İsraillilerin iyi bir stres yönetim araçlarına ihtiyaçlarının olduğunu söylüyor" diye yazdı.

İsrail halkının sürekli araba kullanmak yerine yürümelerini olumlu karşılayarak, "yürümeye devam" tavsiyesinde bulunan Öz, "Sizin burada yaptığınız gibi sürekli stres altında yaşamak insanların aşırı yemek yemelerine ve obez olmalarına yol açabilir" uyarısında da bulundu.

-"ÖZ, NETANYAHU'YA İSRAİL-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN ONARILMASINA YARDIMCI OLABİLİR"-

Öz'ün İsrail ziyaretinin ünlü Amerikan hahamı Spmuley Boteach tarafından düzenlendiği belirten Haaretz haberinde "Uzun yıllar ABD'de yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen anne babasını her yıl ziyaret eden Öz'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkilerinin olduğu biliniyor. Öz'ün Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmesi öngörülüyor ve Boteach, Öz'ün Başbakana Türkiye ile ilişkileri onarmaya yardımcı olabileceğini söyledi" diye yazdı.

Boteach ayrıca, Öz'ün İsrail'in ardından Türkiye'ye gideceğine dikkat çektikten sonra "Bu nedenle inanıyorum ki Başbakan (Netanyahu) onunla İsrail'in Türkiye ile ilişkileri konusunda çok özlü bir görüşme yapacak. Mehmet bir diplomat değilse de çok ağırlığı var" dedi. Bunun üzerine Haaretz şunları yazdı:

"Böyle bir görevi üstlenmeye hazır olup olmayacağının sorulması üzerine Öz "dost olan insanları daha dost yapma konusunda rol almaya karşı olduğumdan değil, ama açık ki daha çok öğrenmem lazım. Henüz o duruma gelmedim' dedi."

Bu arada, Boteach da, Netanyahu'nun "Dr. Öz Şovu" hayranı olduğu duyumlarını aldığını söylerken "Belki, Mehmet'e sağlık konusunda tavsiyelerini soracak" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Türkiye Haaretz İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title