Haberler

DP Genel Başkanı Uysal: İktidar ve Muhaletefet Yanlışta Yarışıyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, Türkiye'de hükümet ve muhalefetin yapılan yanlışlarda yarıştığını savundu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, Türkiye'de hükümet ve muhalefetin yapılan yanlışlarda yarıştığını savundu.

DP Bölgesel Aday Toplantısı'nda Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Niğde, Kilis, Osmaniye ve Malatya milletvekili adayları tanıtıldı. Toplantıya DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yanı sıra, eski milletvekilleri, bakanlar ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan DP Genel Başkanı Uysal, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'ın adeta birleştirildiğini iddia etti. Uysal, "Bugün Türkiye'de şartlar durmuştur. Bu bizim ifademiz değildir. Cumhurbaşkanlığı'nı, adeta erkler aykırılığını hiçe sayarak Başbakanlıkla beraber birleştirilmiştir. Seçim süreci içerisinde olduğumuz bu zamanda seçim hukuku hiçe sayılmaktadır" dedi.

Türkiye'nin yerinde saydığını söyleyen Uysal şöyle konuştu:

"' Türkiye yerinde saymaktadır' deniliyor. Evet, Türkiye yerinde saymaktadır. Gerekli önlemleri ve kendisini salim bir limana yanaştıracak bir iradeyi siyasi aklı ve onu yönetecek siyasi mürettebatı iş başına getirmediği takdirde daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalma riski vardır. Bu noktada Türkiye'nin bir takım kavramların peşinde giderek, her yenini iyi olduğu fikrine kapılıp önüne yeni eklenmiş her sözün ve kavramın peşinde koşarak Türkiye geleceğini aydınlatabilme imkanı yoktur. Türkiye'nin kurulu cari siyasal sistemi içerisinde TBMM'de temsil edilen bütün siyasi partiler, başta iktidar partisi olmak üzere ve stratejik ortağı haline gelmiş muhalefet partileriyle beraber Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak bir iradenin bir arayışın peşinde olmadıklarını görüyoruz. İktidarıyla muhalefetiyle yanlışta yarıştığını görüyoruz."

Uysal'ın yaptığı konuşmanın ardından milletvekili adayları partililere tanıtıldı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demokrat Parti Gültekin Uysal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title