Haberler

Down Sendromlu Çocuklar, Doğan Tv Center'da Rüya Gibi Bir Gün Yaşadı

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal tarafından planlanan, Fenerbahçeli Yönetici Yasemin Merçil ve sarı-lacivertli kulübün destek olduğu, Manken-oyuncu-yazar Ebru Güzel'in de katkıda bulunduğu "Rüya 1 gün" projesi bu kez down...

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal tarafından planlanan, Fenerbahçeli Yönetici Yasemin Merçil ve sarı-lacivertli kulübün destek olduğu, Manken-oyuncu-yazar Ebru Güzel'in de katkıda bulunduğu "Rüya 1 gün" projesi bu kez down sendromlu çocuklara farklı bir gün yaşattı.

Amacı; 'Zor şartlar ve imkansızlıklar içinde eğitim gören çocuklarımıza, rüya gibi unutulmaz bir gün yaşatırken hayatlarında yepyeni pencereler açmak' olan "Rüya 1 gün" projesinin 3. adımı Doğan TV Center'da gerçekleştirildi. ERAM Fatih Özel Eğitim Mesleki Eğitim'de öğrenim gören Down Sendromlu birbirinden güzel çocuklar, Yasemin Merçil, Selda Topal ve Ebru Güzel ile birlikte Doğan TV Center'a geldiler.

Doğan Haber Ajansı Spor Müdür Yardımcısı Uğur Demirkırdı tarafından karşılanan çocuklar; CNNTÜRK Haber Merkezi ve CNNTÜRK Spor Servisi'ni ziyaret ettiler. Çok heyecanlı ve mutlu görünen çocuklar, kamera önü ve arkasına geçip, rejiyi tanıdılar ve yayıncılık hakkında bilgiler aldılar. Fenerbahçe t-shirtlerini giyen çocuklar stüdyoya girip kendilerini ekranda görünce büyük mutluluk yaşadılar. Tüm çocuklar gibi sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyan bu özel misafirler, CNNTÜRK Haber Merkezi Editörü Şafak Altun, haber spikeri Sultan Arınır, Haber Yönetmeni Nevin Öcal, CNNTÜRK Spor Servisi'nden Kerem Gürel, Cem Pellister, Berk Karahan, Umut Koçtürk ve Burcu Baber ile eğlenceli dakikalar geçirdiler. Haberlerin nasıl ekrana yansıtıldığını merak eden çocuklardan bazıları spiker koltuğuna, bazıları yönetmen koltuğuna bazıları ise kamera arkasına geçti.

Doğan TV Center'dan ayrıldıktan sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'na hareket eden çocuklar bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe - Kayseri maçında futbolcularla yakınlaşıp, seramonide 50 bin kişinin huzurunda unutulmaz bir atmosfer yaşayacaklar.

FENERBAHÇE AVRUPA ŞAMPİYONU

Fenerbahçeli çocuklar "Avrupa kupasını alacağız" diyerek gönül verdikleri takımlarına güvenlerini dile getirdiler. Ligde ise Galatasaray çok avantajlı olsa da onlar "Şampiyon Fenerbahçe" dediler. Kimisi Volkan Demirel, kimisi Moussa Sow, kimisi ise Mehmet Topal'dı...Down Sendromlu çocuklar sık sık Fenerbahçe tezahüratları yaptılar

Gün; miniklerin, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda, Fenerbahçe'nin Kayserispor maçı öncesi futbolcular ve yöneticilerle bir araya gelmeleri ardından da stadı dolduran, 50 bin taraftar ile buluşmasıyla son bulacak. Sosyal Sorumluluk Projesi'ni yürüten Yasemin Merçil, Ebru Güzel ve Selda Topal ise, bu projenin kitaba dönüşeceğinin müjdesini de belirtirken şöyle konuştular :

YASEMİN MERÇİL: Sosyal sorumluluk projelerine elimizden geldiğince vakit ve zaman ayırmaya çalışıyoruz. Selda Hanımın da öncülüğünde güzel bir proje. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çocuklarımız ile birlikte oluyoruz. Bugün de down sendromlu çocuklarımız ile birlikteyiz onlarla güzel bir gün geçireceğiz inşallah birlikte yemek yiyeceğiz, sonra birlikte maça gideceğiz .Topluma onları kazandırmak bizim için çok önemli amaçlarımızdan biri tabii, onları sarı-lacivert sevgisi ile tanıştırmak. Camianın güzelliğini, ortamı, bu sevgiyi onlarla birlikte yaşamak bizim için çok güzel ve anlamlı. İnşallah öncü oluruz diğer kuluplerimize de. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara doğruyu güzeli değişik şeyleri öğretmek ve göstermek bizim görevimiz.Çocuklarımız projenin sonunda bugün yaşadıklarını bu rüya gibi bir günde yaşadıklarını neler, hissettiklerini bize yazacak. Onları toplayıp bir kitap yapmak hedeflerimizden biri ve bu kitabın geliri ile de daha büyük bir proje üretmek ve projenin sonu için belirlenmiş bir son. İnşallah o da gerçekleşince toplumla paylaşacağız tek tek bu güzel hisleri."

EBRU GÜZEL: Biz Selda ile bu projeye başlarken hayalimizde canlandırıyorduk ama burada gerçekleştiği zaman onlarla birlikte olunca aynı enerjiyi yaşadığımız zaman onların gözünde o mutluluğu gördüğümüz zaman Cuma günü itibari ile 'ne zaman pazar günü gelecek', 'ne zaman maça gideceğiz' dedikleri zaman zaten proje bir anlam kazanıyor. Dolayısıyla Rüya Bir Gün adı ama biz her zamanı hedefliyoruz. Selda ile üç nokta koyduk projemize yani devamı gelsin, okul yapılsın okul onarılsın 10 çocuk değil 100 çocuk olsun.

SELDA TOPAL : Katılan tüm okulumuzun öğrencilerinden mektup alıyoruz. Bu 'Rüya Bir Gün' ile ilgili duygu ve düşüncelerini istiyoruz onlardan, daha sonra bunların hepsini bir araya getireceğiz bir Almanak haline dönüştüreceğiz, 'Fenerbahçe'ye mektup var' adı altında ve tüm ilgili mercilerde satışı başlayacak ve elde edilecek gelirle eğer çok satış olursa bir okul yaptırırız veya en kötü ihtimal ile bir okulu yenileyeceğiz. Yani şu anki hedefimiz İnşallah bu projeyle tüm ekibinde kulümüzünde hedefi şu anda bu" - İstanbul / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mehmet Topal Selda Topal Fenerbahçe Ebru Güzel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title