Haberler

Dört Nesil Bir Evde Yaşıyor

Giresun'un Bulancak ilçesi İnece köyünde Mehmet Akkaya (80) ile eşi Emine Akkaya (83), oğlu Hüseyin Akkaya (59) ile eşi Melehat Akkaya (58), torunu Zafer Akkaya (30) ile eşi Dilek Akkaya (29) ve torununun çocukları Gökçe Akkaya (5) ile Hilal Akkaya (3) aynı evde yaşıyor Evin hem oğlu hem torunu hem de babası olan Zafer Akkaya: "Büyüklerimiz yanımızda, büyükler torunlarını sevebiliyor, özlem duygumuz yok her zaman yan yanayız"

GÜLTEKİN YETGİN - SİNAN YILDIZ - Çekirdek ailenin yaygın olduğu günümüzde büyükleri ile birlikte yaşayan aileler dikkat çekerken Bulancak ilçesinde 4 nesil bir arada yaşama başarısı gösteriyor.

İnece köyünde Mehmet Akkaya (80) ile eşi Emine Akkaya (83), oğlu Hüseyin Akkaya (59) ile eşi Melehat Akkaya (58), torunu Zafer Akkaya (30) ile eşi Dilek Akkaya (29) ve torununun çocukları Gökçe Akkaya (5) ve Hilal Akkaya (3) aynı evde mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürüyor.

Özlem duygusunun olmadığı evde büyükler torun sevgisiyle yaşama tutunurken, çocuklar ise büyüklerin kendilerine gösterdiği sevginin mutluluğunu her zaman hissediyor.

Dört neslin bir evde yaşıyor olması yöreye gelen yerli ve yabancı konukların da ilgisini çekiyor.

Evin hem oğlu, hem torunu hem de babası olan Zafer Akkaya, AA muhabirine, uzun yıllardır dedesi, babaannesi, annesi ve babasıyla yaşadığını söyledi.

Kendisinin evlendikten sonra aile büyüklerinin yanından ayrılmadığını ifade eden Akkaya, "İnsanların ailelerine bakması, ailelerinin yanında olması, bir arada olmak örf ve adetlerimiz içinde zaten var" dedi.

Akkaya, birlikte yaşamanın aileden hiç kimseye sıkıntı yaşatmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Büyüklerimiz yanımızda, büyükler torunlarını sevebiliyor, özlem duygumuz yok her zaman yan yanayız. Biz anamızın, babamızın, dedemizin yanındayız. Onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz onlar da bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Bu arada tabi büyüğümüz yanımızda olduğu için de sevap kazanıyoruz."

"Birlikte yaşamak kaybolan örf ve adetlerimizden bir tanesi"

Bazı insanların kalabalık ailelerde yaşamak istemediklerine dikkati çeken Akkaya, "Bence kaybolan örf ve adetlerden bir tanesi de bu. Türkiye'de aile yapısı kalabalık ailelerden oluşmuyor, insanlar en fazla anne ve babasıyla kalıyor, daha ilerisi yok" diye konuştu.

"Büyüklerimiz kaybedilmeyecek bir mücevher gibiler"

Zafer Akkaya'nın eşi Dilek Akkaya da evdekilerle kayınvalide veya kayınpeder ilişkisi değil anne ve baba ilişkisi içinde olduğunu vurguladı.

Akkaya, şunları kaydetti:

"Birbirimizi çok sevip sayıyoruz. Aynı bu evde doğup büyümüş gibiyiz. Büyüklerimiz bizim için değerli, kaybedilmeyecek bir mücevher gibiler. Bir gün biz de yaşlanacağız, bizim çocuklarımız da bizden ayrılabilir. Bir arada yaşamanın ufak tefek sıkıntıları olabiliyor ama her şey sıkıntılarıyla güzellikleriyle güzel."

Zafer Akkaya'nın babası Hüseyin Akkaya ise birlikteliğe alıştıklarını belirterek, "Boş zamanlarımızda genellikle torunlarımızla oynuyoruz, eğlendiriyoruz, iş zamanı da işimize gidiyoruz. Çocuklarla olunca insanın stresi kalmıyor" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Akkaya Mehmet Akkaya Bulancak İnece Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title