Haberler

Dönem Projeleri Denince Akla İlkgelen Oyuncu

Son zamanlarda rol aldığı dönem projelerinde adından sıkça söz ettiren Elif Tayhan yeniprojeler için kolları sıvadı.

Dönem projelerinin aranan yüzü olan Tayhan yakınçok konuşulacak televizyon projesi için ekranlar da olacağını açıkladı. En sonTrt için çekilen ve Türkiye'nin ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'inhayatını konu alan sinema tadında belgeselin başrol oyuncusu Elif Tayhan birçokdönem ve polisiye dizi yapacak yapımcının dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

10 Nisan 1981 yılında Çanakkale'de doğan ve MüjdatGezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünden mezun olan Elif Tayhan Tiyatroya 1995yılında Çanakkale Lisesi Tiyatro Bölümünde başladığını belirterek, ''Aldığımbirçok eğitimin ardından profesyonel olarak ilk kez 2002 yılında Ferhat ileŞirin tiyatro oyunuyla sahneye çıktım. 2002 yılından beri usta yönetmenlerinimzasını taşıyan 15'ten fazla TV dizisinde ana kadro da rol aldım. Ayrıca ikisinema filmi ve birçok reklamda da görev aldım. Çanakkaleli olduğum için çokönemseyerek oynadığım ve TRT'de yayınlanan, yönetmenliğini İsmail Güneş'inyaptığı 'Dur Yolcu' dizisinde 13 bölüm oynayarak mesleğime devam ettim.

''DÖNEMPROJELERİNDEN AYRI HAZ ALIYORUM''

Birçok önemli proje de rol alan Elif Tayhan, geçtiğimiz aylarda çekimleritamamlanan, tarihe mal olmuş kadın kahramanların hayatını konu alan 'Nisvan' isimlisinema tadındaki belgesel de başrol olarak rol aldığını da belirterek, ''Dönem projelerin de görev almaktan büyükmutluluk duyuyorum. TRT için yaptığımız Türkiye'nin ilk kadın Emniyet Müdürününgençliğine çok benzediğim için projenin yapımcısı Mustafa Karadiş den teklifgeldi. Projeden haz aldığım ve önemli bir ismi oynayacağım için kabul ettim. Banaprojeden bahsedildiğinde çok heyecanlandım. Başarılı Türk kadınlarının temsiledildiği bir projenin varlığı bile insana heyecan veriyor. Elbette bugünEmniyet Müdürü olan veya Emniyet Müdürü olmak isteyen tüm kadınlarımız adına burole hakkını verdiğime inanıyorum. Kendisi vefat etmeden önce projedekullanılsın diye emniyet müdürü kıyafetlerini bana göndermişti. Çekimlerde, okıyafetleri giydim. Tarihe mal olmuş kadın kahramanlarımızın varlığı, yenikadın kahramanlarımıza yol açacak diye düşünüyorum. Ayrıca bu tür dönem rollerinide düşünmeden kabul ediyorum. Rolün içeriğini benimsemem yeterli." dedi.

ELİF TAYHAN: ''FERİHA HANIMLA İZLEMEK İSTERDİM''

Tüm hayatını Nisvan için anlatan ve geçtiğimiz aralık ayın da hayatınıkaybeden Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk'i oynayan oyuncuElif Tayhan çekimler de çok duygulandığını belirterek, ''Çekimler sırasın dabizlere Emniyet Müdürü İnci Aksoy ve Memleketim olan Çanakkale de, İl EmniyetMüdürü Ali Ekber Bektaş çok destek oldu. Feriha Sanerk çekimlere başladığımızda hayattaydı. Şu an maalesef aramızda olmayan idol kadınlarımızdandır kendisi.Bu anlamda benim için özel anlam ifade ediyor oynadığım rol. Feriha hanımınhayatta olup da beraber belgeselini izlemeyi çok isterdim. Fakat banakendi kıyafetlerini gönderdi. Benim için çok büyük bir onur ve gururdu" dedi.

USTALARDAN EĞİTİM

Oyuncu Elif Tayhan,mesleği ile alakalı Altan Erkekli, Ali ipin, Bülent Özveren, Cevdet Arıcılar,Müge Oruçkaptan, Sezai Aydın ve Sungu Babacan gibi isimlerden de özel eğitimleraldığını da belirterek,''Bir televizyonprojemiz olacak. Onun dışın da yine önemli filmlere ve dizilere imza atmışyapımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor.'' dedi

Kaynak: Bültenler / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title