Haberler

Donan Göle Fotoğrafçı İlgisi

Ahlat'ta soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Nazik Gölü, kış aylarında fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

Ahlat'ta soğuk hava nedeniyle yüzeyi donan Nazik Gölü, kış aylarında fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

Ahlat Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneğince organize edilen gezi kapsamında İstanbul, Şanlıurfa ve çevre illerden gelen çok sayıda fotoğraf sanatçısı, ilçenin Ovakışla beldesindeki 30 kilometrekarelik alana sahip Nazik Gölü'nde yapılan zorlu balık avını görüntüledi.

Yüzeyinde yaklaşık 30 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan gölde tehlikelere aldırış etmeyen fotoğraf sanatçıları, her gün kilometrelerce karlı ve buzlu yolları kateden balıkçıların zorlu yaşam mücadelelerini fotoğraf karelerine yansıtıyor.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Cengiz Çizmeci, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'dan bu güzellikleri görmek için bölgeye geldiklerini belirtti.

Bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini kaydeden Çizmeci, "Burası iç turizm anlamında çok güzel ve gelip görülmesi gereken bir yer" dedi.

İstanbul'dan gelerek Nazik Gölü'nde balık avını fotoğraflayan Ufuk Teksoy da 2 gündür bölgede olduklarını ifade ederek, "Buralar çok güzel, herkesin bu güzellikleri görmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ahlat Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Samet Adıyaman ise her yıl olduğu gibi bu yılda gezi ve fotoğraf etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Nazik Gölü'nde yapılan balık avının fotoğraflarını çektiklerini aktaran Adıyaman, "Eksi 15 derecelik soğukta balık avını fotoğraflamaya çalıştık. İlçemize gelen yaklaşık 50 fotoğrafçı gölü ve Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Buraya gelen fotoğrafçılar oldukça mutlu ayrılıyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa İstanbul Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title