Haberler

Domuz Gribinden Ölüm Söylentisi Paniğe Neden Oldu

Hatay’dan, Afyonkarahisar’a sevk edilen Suriye uyruklu 2 hastanın ölümü kentte domuz gribi paniğine neden oldu.

Hatay'dan, Afyonkarahisar'a sevk edilen Suriye uyruklu 2 hastanın ölümü kentte domuz gribi paniğine neden oldu. Hastane yetkilileri ise hastalarının domuz gribinden değil, fark hastalıklardan hayatlarını kaybettiğini belirttiler.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle tedavi altına alınan Suriyeli T.D. ve V.A. isimli iki hastanın ölmesi hastanede domuz gribi paniğine neden oldu.

Kısa sürede hastaların domuz gribinden öldüğü yönünde söylentiler ve bir takım haberler çıkıncı, AKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım bir açıklama yaparak olayı yalanladı. Hastaların Hatay'dan geldiğini ve akciğer kanserine bağlı olarak hayatlarını kaybettiğini ifade eden Yıldırım, "Suriye uyruklu hastaların domuz gribinden ölümünün doğru değil. Hastalar kanserli ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalardı. Telefonla bizi aradılar Türkiye'de hiçbir hastane kabul etmemiş biz kabul ettik. Hastaneye getirildiklerinde durumları iyi değildi zaten. Hemen tedaviye başlandı ancak akciğer kanserine bağlı olarak gelişen ani solunum sıkıntısı nedeniyle hastalarımız hayatını kaybetmiştir" dedi.

Öte yandan, Prof. Dr. Yıldırım, ölümlerin domuz gribiyle bir ilgisinin olmadığın yenileyerek, ölümler sonrasında personel ve hastalar arasından kısa sürede bir söylentinin yayıldığını ancak olayın doğru olmadığını kaydetti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Yıldırım Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title